Wat kan ik genieten van de lente die zich weer laat zien, we hebben zelfs al buiten gegeten vorige week! Ik word daardoor gelijk geïnspireerd voor frisse, vrolijke gerechten die je lekker buiten kunt eten. Of stiekem toch binnen, als er nog net even een frisse dag tussen zit. Deze pizza met bimi, courgette, ei en basilicum is perfect voor een doordeweekse avond met de kids, maar ook voor een brunch of borrel met vrienden. Je kunt het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt. Ga voor de eenvoudige variant door te kiezen voor een kant-en-klare pizzabodem of pizzadeeg of stroop je mouwen op en maak je eigen pizzadeeg. Het recept daarvoor vind je hier.
Ingrediënten
- 2 pizzabodems, 2 rollen koelvers pizzadeeg of zelfgemaakt pizzadeeg
- 200 gr zelfgemaakte pizzasaus of passata met basilicum
- 1 bol buffelmozzarella, in stukjes
- ½ courgette, in dunne plakjes
- 100 gr Bimi®, te koop bij Jumbo, PLUS en Deen
- 2 eieren
- zwarte peper
- zout
- gedroogde oregano
- bosje verse basilicum
- optioneel: plakjes verse prosciutto, ook wel parmaham
Aan de slag!
- Tip: Ga je zelf het pizzadeeg maken? Bereid dit dan al eerder voor en bewaar je pizzadeeg per portie in de koelkast. Dit geldt ook voor de pizzasaus.
- Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht op 210 graden) en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Rol je pizzadeeg uit en leg deze op het bakpapier. Is je oven groot genoeg, dan kun je 2 pizza’s tegelijk bakken. Anders bak je ze een voor een.
- Smeer de pizzabodem in met een deel van de tomatensaus, houd daarbij de randjes vrij. Beleg de pizza daarna met stukjes mozzarella, plakjes courgette en de bimi. Houd het midden daarbij vrij en verdeel de ingrediënten over 2 pizza’s.
- Breek voorzichtig een eitje en laat deze, met hele dooier, in het midden van de pizza glijden. Bestrooi de pizza daarna met zwarte peper, zout en oregano naar smaak.
- Bak de lente pizza met bimi 10 - 12 minuten in de oven.
- Garneer daarna met blaadjes basilicum en eventueel wat prosciutto. Ik liet er zelf eentje vegetarisch, dat kan ook heel goed! Serveer direct.
Notities
- Met dit recept maak je 2 pizza's voldoende voor 4 personen als hoofdgerecht of meer personen als je het als brunchgerecht of hapje serveert.
- Bereiding: 10 minuten + Oven: 10 - 12 minuten.
- Tip: Ga je zelf het pizzadeeg maken? Bereid dit dan al eerder voor en bewaar je pizzadeeg per portie in de koelkast. Dit geldt ook voor de pizzasaus.
Geniet van deze heerlijke pizza met bimi, courgette, ei en basilicum in het zonnetje!
Recept & fotografie: Francesca