Afgelopen week heb ik weinig gekookt, of eigenlijk weinig tijd besteed in de keuken. Ik kookte wel veel zelf, maar maakte alles zo snel mogelijk. Het was gewoon te warm, wat jullie vast kunnen beamen. Aankomende week is de temperatuur nog steeds top, maar is het een stuk minder warm. Kan er ook weer wat meer gekookt worden en daar heb ik heerlijke inspiratie voor in dit nieuwe weekmenu. Ik maak er een werelds eetfeestje van deze week. Met gerechten geïnspireerd op de Italiaanse, Thaise, Mexicaans en Franse keuken. Eet lekker!
Maandag
Deze gnocchi met venkel en wortel maak je heel makkelijk in de oven. Kies voor de gebakken champignons als bijgerecht of serveer er een frisse salade bij.
Duurzame tip: Heb je een kliekje over? Die kun je de volgende dag even opbakken in een hapjespan met wat bakolijfolie.
Dinsdag
Snel gemaakt, boordevol knapperige stengels Bimi, malse garnalen en een heerlijk smaakvolle Thaise dressing. Deze salade is top voor zomerse dagen!
Duurzame tip: Kies sowieso voor MSC of ASC garnalen of halveer de hoeveelheid garnalen in het recept en voeg extra Bimi of andere groenten toe. Cherrytomaten en gegrilde courgette passen hier ook goed bij.
Woensdag
Dit recept voor balsamico kip met gebakken aardappels en broccoli staat nog niet eens zo lang op mijn blog, maar is nu al een van jullie grote favorieten. Kids zijn ook dol op dit gerecht!
Duurzame tip: Kliekje over? Snijd de kip, aardappels en broccoli de volgende dag in stukjes en meng met Romaine sla in een schaal. Maak een dressing van olijfolie en balsamico voor erdoor. Ook lekker met wat verse cherrytomaten erbij.
Tip!
Hebben jullie al meegedaan met de Elzas receptenwedstrijd? Zo niet, dan heb ik goed nieuws, want we hebben de uiterste inzenddatum een week verlengd naar maandag 8 juli vanwege het mooie weer. Stuur uiterlijk op die datum jouw favoriete Elzasser recept in met wijntip en misschien maak jij kans op het Alsace-STAUB prijzenpakket t.w.v. € 350,-.
Donderdag
Vandaag staat er een budgetrecept op het menu. Het is een ovenschotel met volkoren penne, courgette en paprika. Lekker en bewust, wederom ook een topper voor kinderen.
Duurzame tip: Deze pasta ovenschotel kun je met tal van groenten maken. Kijk wat je nog in de groenteschaal of koelkast hebt liggen en maak dat eerst op.
Vrijdag
De vrijdag roep ik deze week uit tot pizzadag! Wat denken jullie van deze Tex Mex plaatpizza met gehakt, tacokruiden en paprika?
Duurzame tip: Ook voor dit gerecht kun je je overgebleven groenten opmaken. Denk aan courgette, broccoli en tomaten. Kunnen er ook allemaal op. Heb je nog blaadjes sla of rucola in de koelkast liggen, voeg die dan toe in stukjes na het bakken.
Zaterdag
Als jullie mij een beetje online volgen dan weten jullie dat we de laatste tijd heel veel aan het barbecueën zijn. En dat hoeft echt niet altijd met vlees of vis. Sterker nog, ik hou enorm van grillen met groenten. In dit artikel vind je drie heerlijke recepten, van groentespiesen met aardappeltjes, barbecue salade tot Aziatische groentepakketjes voor op de barbecue.
Zondag
Nog een zalig toetje om de week mee af te sluiten en dat is deze keer de aardbeiencake met citroen en zure room. Die de laatste tijd al veelvuldig door jullie is gemaakt én goedgekeurd!
Duurzame tip: Deze aardbeiencake kun je afgedekt 3 dagen in de koelkast bewaren. Maar meestal is ‘ie na 1 dag al op, als ik jullie reacties op social mag geloven ;-).
Bewaar het weekmenu op Pinterest!
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.