Vandaag kookt onze huisdiëtist Jonathan Klaassen weer eens voor jullie! En hij heeft iets heel lekkers op het menu gezet: ei met gerookte zalm en courgette. Een voedzaam en eiwitrijk gerecht wat ook nog eens heel makkelijk is om te maken. Bijkomend voordeel, de kids vonden dit bij ons thuis ook heerlijk. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 800 gr courgette circa 2 stuks , in stukjes
- 4 stengels lente-ui, in ringetjes
- bakolijfolie
- zout
- witte peper
- 8 eieren
- handje verse dille, fijngehakt
- 200 gr gerookte zalm, in stukjes
- serveer erbij: volkoren broodjes
Aan de slag!
15 minuten
25 minuten
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olie.
- Verhit een koekenpan en bak de courgette en lente-ui op middelhoog vuur bruin aan in 2 eetlepels bakolijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Klop de eieren los met zout en peper en roer de dille en gerookte zalm erdoor.
- Schep het courgette-mengsel in de ovenschaal en schenk het ei-mengsel erover. Bak 20 - 25 minuten in de oven tot de bovenkant van het ei net gaar is.
- Serveer met de (afgebakken) volkoren broodjes.
Notities
- Dit is een hoofdgerecht, brunch of lunch voor ca. 4 personen.
- Bereiding 15 minuten + oven 25 minuten.
- Serveer me (afgebakken) volkoren broodjes.
- Jonathan rekende voor jullie ook nog de voedingswaarden per persoon uit: 405 kcal, 28 gram eiwitten, 15 gram koolhydraten, 25 gram vetten en 3 gram vezels.
Recept: Jonathan Klaassen, Fotografie: Francesca