Voor deze burrito’s met tofu hoef je maar heel weinig moeite te doen en het resultaat is zalig! Normaal eet ik mijn burrito’s eigenlijk altijd met gehakt en soms met kip (zoals deze met krokante kip). Maar ik vond het een uitdaging om ook eens een vegetarische variant te maken en mijn keuze viel op tofu. In combinatie met de burrito specerijen pakte dat verrassend goed uit. Onze kinderen waren er ook dol op trouwens, echt een kidsproof gerecht.
Mocht je nog wat kliekjes van de losse ingrediënten overhouden, die kun je de volgende dag door elkaar mengen als een lunchsalade. En de overgebleven salsa gebruik je dan als dressing.
Ingrediënten
- 75 gr zilvervliesrijst (zie ook tip in de notities)
- 200 gr kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- ½ rode ui, gesnipperd
- bakolijfolie
- 375 gr tofu, in kleine blokjes
- ½ zakje burrito specerijen van Santa Maria
- 1 avocado
- 50 gr baby spinazie
- 1 potje milde salsa van Santa Maria
- 4 grote tortilla wraps (of maak er 8 van zodat je er 2 per persoon kunt maken, die vul je dan iets minder)
Aan de slag!
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer daarna de kidneybonen erdoor en houd warm.
- Fruit de rode ui 2 minuten in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de blokjes tofu toe en bak rondom bruin aan in de bakolijfolie samen met de burrito specerijen. Schep daarna over in een bakje.
- Snijd de avocado in partjes en zet klaar op je werkvlak samen met de tofu, rijst met bonen, babyspinazie en salsa.
- Verwarm een tortilla 10 – 20 seconden in de magnetron. Leg op een bord en beleg met alle ingrediënten. Vouw beide zijkanten naar binnen en vouw daarna de onder- en bovenkant naar binnen. Je rolt de tortilla wrap eigenlijk op als een envelopje. Pak eventueel in aluminiumfolie en snijd doormidden voordat je gaat eten.
Notities
- Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen (1 burrito per persoon).
- In plaats van ongekookte zilvervliesrijst kun je ook 200 gr kant-en-klare magnetronrijst van Tilda gebruiken, die is heel goed.
- In de folie kun je de burrito’s met tofu ook goed opwarmen in de oven. Waardoor ze dus ook geschikt zijn om voor te bereiden en later te eten.
- Bereiding: 30 minuten
Recept & fotografie: Francesca
Voor dit recept heb ik ingrediënten gebruikt die me gratis zijn toegestuurd. Lees ook hier mijn disclaimer.