3.91 van 11 stemmen

Quiche met pastinaak, wortel, noten en tijm

55 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Een heerlijk gerecht voor de herfst en winter is deze quiche met pastinaak, wortel, noten en tijm. Je hebt ‘m zo gemaakt en hij zit vol met groenten, bijna 1 kilo zelfs. De kans is groot dat je punten overhoudt, vries die dan per punt in. Zo heb je altijd …

Een heerlijk gerecht voor de herfst en winter is deze quiche met pastinaak, wortel, noten en tijm. Je hebt ‘m zo gemaakt en hij zit vol met groenten, bijna 1 kilo zelfs. De kans is groot dat je punten overhoudt, vries die dan per punt in. Zo heb je altijd iets lekkers in huis als lunch of als gerechtje bij een kom soep.

Deze quiche met pastinaak is ideaal om restjes noten in te verwerken. Ik maakte nu een combinatie van pecannoten en amandelschaafsel. Maar ook walnoten, hazelnoten en hele amandelen kunnen erover. Vervang de noten ook eens door grof gehakte, gepofte kastanjes.

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • bakolijfolie
  • 400 gr pastinaak, in kleine blokjes
  • 400 gr winterpeen, in kleine blokjes
  • 100 gr gemengde noten, fijngemalen
  • 1 volle el grove mosterd
  • 1 el tijm, fijngehakt
  • zout
  • zwarte peper
  • 200 gr crème fraîche
  • 5 eieren
  • 1 rol koelvers taartdeeg voor quiche/hartige taart
  • 4 el paneermeel
  • 2 el pecannoten, grof gehakt, of amandelschaafsel

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (onder- en bovenwarmte) en vet een ronde quichevorm (diameter van mijn quichevorm is 28 cm) in met bakolijfolie of bakspray.
  • Verhit een hapjespan en fruit de ui in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de pastinaak en winterpeen toe en bak 8 minuten op middelhoog vuur. Roer de laatste 2 minuten de noten, mosterd en tijm erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Klop de crème fraîche en eieren los met een snuf zout en peper.
  • Leg het taartdeeg in de quichevorm en druk de zijkanten goed aan. Prik gaatjes in het deeg met een vork en strooi een dun laagje paneermeel op de bodem.
  • Schep de groenten in de vorm, verdeel gelijkmatig en schenk het crème fraîche-mengsel erover. Strooi als laatste de grof gehakte noten erover.
  • Bak circa 35 minuten in de oven tot de bovenkant en rand mooi goudbruin kleuren en serveer daarna in punten.

Notities

  • Met dit recept maak je 1 quiche met 12 punten.
  • Bereiding: 20 minuten + Oven: 35 minuten.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca