Wat een heerlijke combinatie is dit toch als je zin hebt in een winterse salade. Een quinoasalade waarin ik boerenkool, peen, venkel en granaatappel met elkaar heb gecombineerd. En die combinatie werkt beter dan ik had kunnen dromen. Nog lekkerder wordt de salade als je wat granaatappelmelasse (van Souq) of -azijn (van Foodelicious) toevoegt aan de dressing. Maar kijk maar even wat je in huis hebt, iedere rode fruitazijn of zelfs rode wijnazijn werkt.
Ingrediënten
- 600 gr bospeen, geschild en in repen
- 1 venkel, in 8 parten
- bakolijfolie
- zout
- 300 gr volkoren quinoa
- 200 gr boerenkool, gesneden
- 10 gr dille, fijngehakt
- olijfolie extra vergine
- granaatappelmelasse of fruitazijn, naar keuze
- zwarte peper
- 100 gr granaatappelpitjes
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Meng de peen en venkel met een scheutje bakolijfolie en een snuf zout op het bakpapier en verdeel gelijkmatig. Rooster 25 minuten in de oven en schep halverwege om.
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak de boerenkool krokant in een koekenpan of hapjespan met 1 eetlepel bakolijfolie en een snufje zout. In 5 minuten ben je hiermee klaar.
- Meng de quinoa met de geroosterde groenten, dille, scheut olijfolie extra vergine en 1 eetlepel granaatappelmelasse of 2 eetlepels fruitazijn, snuf zout en peper in een kom.
- Schep de quinoasalade op een schaal of 4 bordjes en verdeel hier de boerenkool en granaatappelpitjes over. Serveer direct.
Notities
- Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bereiding: 35 minuten.
Recept & fotografie: Francesca