Als ik mijn kinderen ergens blij mee kan maken thuis zijn het wel deze pulled chicken nacho’s. En aangezien we midden in het feestweekend van mijn jarige tiener zitten, vond ik het wel toepasselijk om mijn pulled chicken nacho’s recept met jullie te delen.
Een ovenschotel vol met lekkers is het! De combinatie van malse kip in een tomatensaus met mais en zwarte bonen met de nacho chips en heel veel kaas maakt dit gerecht onweerstaanbaar lekker. Serveer er wat guacamole, sour cream en tacosaus bij en het Tex Mex feestje kan beginnen.
Ingrediënten
- 300 gr kipfilet
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- bakolijfolie
- ½ zakje Santa Maria Chicken Taco Seasoning Mix
- 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
- snufje suiker
- 100 gr maiskorrels, uitgelekt
- 100 gr zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- peper en zout
- 1 zak Santa Maria Nacho Chips
- 1 potje Santa Maria Taco Sauce Mild
- 100 gr geraspte cheddar kaas
- 100 gr geraspte jong belegen kaas
- 1 lente-ui, in ringetjes
- om te serveren: guacamole en sour cream
Aan de slag!
- Kook de kipfilet 12 - 15 minuten op middelhoog vuur tot de kip helemaal gaar is. Laat iets afkoelen en pluis de kipfilet met twee vorken in sliertjes.
- Fruit de ui en knoflook in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de kip toe, samen met de Chicken Taco Seasoning Mix en 1 el water. Bak een paar minuten.
- Roer de tomatenblokjes erdoor met de suiker, mais en zwarte bonen. Laat 12 – 15 minuten pruttelen tot het vocht helemaal weg is. Proef tussentijds en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Verwarm in de tussentijd de oven voor op 170 graden en vet een ovenschaal (circa 20x28 cm) licht in met olie.
- Leg de helft van de Nacho Chips op de bodem van de ovenschaal. Verdeel daar de helft van het kipmengsel over samen met wat lepeltjes Taco Sauce en bestrooi met de helft van de cheddar en jong belegen kaas. Herhaal dit voor een tweede laag tot alles op is.
- Zet de schaal circa 8 minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten, maar nog wel zacht is.
- Bestrooi de pulled chicken nacho’s met ringetjes lente-ui en serveer met een bakje guacamole, sour cream en de resterende tacosaus.
Notities
- Dit is een hoofdgerecht voor 3 - 4 personen of een borrelhap voor 4 – 6 personen (voor ons gezin met 2 volwassenen en 2 kinderen is deze hoeveelheid voldoende. Als je met 4 grote eters aanschuift zou ik de hoeveelheid ietsje verhogen.).
- Bereiding 35 minuten + Oven: 8 minuten.
- Variatietip: Voor een borrelhapje kun je ook kleine ovenschaaltjes vullen met de ingrediënten. Zo heeft iedereen een eigen bakje met pulled chicken nacho’s.
Recept & fotografie: Francesca