Voor de hartige ontbijtfans onder ons heb ik vandaag een hartige havermout in de aanbieding die een van mijn grote favorieten is geworden de afgelopen maanden. Door de havermout even te koken in bouillon en daarna te mengen met Parmezaanse kaas krijg je een heerlijke, romige havermout. Het lijkt in de verte zelfs een beetje alsof je risotto eet, na de eerste hap was ik verkocht.
Deze hartige havermout is net zo makkelijk te maken als een ‘normale’ havermout en is een fijne variatie op de traditionele zoete ontbijtpap. Laat het je net zo lekker smaken als dat het mij altijd doet!
Ingrediënten
- 1 tl gesnipperde sjalot
- bakolijfolie
- 210 ml water of bouillon
- 30 gr havermout
- 8 cherrytomaten, gehalveerd
- Parmezaanse kaas
- 1 tl geroosterde pijnboompitten
- 5 blaadjes basilicum
Aan de slag!
- Verhit een steelpannetje of kleine pan en fruit de sjalot 2 minuten op middelhoog vuur in een halve eetlepel bakolijfolie terwijl je geregeld roert.
- Schenk de bouillon of water in de pan en roer de havermout erdoor. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat een paar minuten pruttelen tot de havermout begint in te dikken. Roer op het laatst de cherrytomaten erdoor en zet het vuur uit.
- Rasp 1 - 2 eetlepels (naar smaak) Parmezaanse kaas erboven en roer door.
- Serveer de hartige havermout in een kom en garneer met de pijnboompitten, een snufje zwarte peper (naar smaak) en wat blaadjes basilicum.
Notities
- Met dit recept maak je een kom hartige havermout voor 1 persoon.
- Bereiding: 15 minuten.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious