Niets lekkerder dan een uitgebreide barbecue met bijgerechten waarin ook, of juist, groenten de hoofdrol spelen. En dat inspireerde me tot dit artikel met daarin vijf van mijn meest favoriete vegetarische barbecue bijgerechten. Van een klassieke salade caprese met een fris accent tot een bonensalade en gestoofde aubergine van de barbecue.
Sommigen serveer je echt als bijgerecht, denk aan de aardappelsalade met wat stokbrood erbij, maar de gestoofde aubergine doet het zelfs als vegetarisch hoofdgerecht heel goed.
Meer inspiratie voor vegetarische barbecue bijgerechten en overige barbecue recepten, bekijk dan ook eens deze pagina.
Bonensalade met bleekselderij, citrus en peterselie
De ‘three bean salad’ is in Amerika vaak een standaard onderdeel van picknicks of potlucks en er zijn tig variaties op te bedenken. Ik maakte er deze bonensalade van met bleekselderij, kruiden en een frisse citrusdressing. Je kunt ‘m al eerder op de dag maken en bewaren in de koelkast, daar wordt de smaak alleen maar lekkerder van.
Capresesalade met tomaat, perzik en burrata
Deze capresesalade is niet alleen lekker als bijgerecht. Je kunt ‘m ook serveren op kleine bordjes als voorgerechtje. De perziken worden eerst gegrild en combineren geweldig met de tomaat, pesto en burrata. Mocht je die nou niet kunnen vinden, geen probleem. Kies dan gewoon voor een goede kwaliteit buffelmozzarella.
Gestoofde aubergine met tomaat, knoflook en rozemarijn
Zachte, gestoofde aubergine is altijd al lekker. En al helemaal als je de aubergine op deze manier op de barbecue stooft. De smaak is heel intens en heeft een heerlijke saus. Zet de schaal gewoon op de tuintafel en serveer er knapperig stokbrood bij waarmee je lekker in de saus kunt dopen. Dit gerecht past niet alleen perfect in het rijtje van vegetarische barbecue bijgerechten, je kunt ‘m ook heel goed als hoofdgerecht serveren.
Romige aardappelsalade met ei, augurk en kruiden
Met aardappels kun je echt alle kanten op in bijgerecht salades. Je kunt je aardappelsalade simpel houden of je maakt er deze luxe, romige variant van. Onder andere op smaak gebracht met sjalot, ei, bleekselderij, augurk, verse kruiden zoals dille en peterselie en als finishing touch een snufje paprikapoeder.
Gegrilde groenten met olijfolie en verse kruiden
De gegrilde groenten mogen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met vegetarische barbecue bijgerechten. Dit is toch wel mijn favoriete bereiding. Na het grillen maak ik de groenten af met een flinke scheut olijfolie extra vergine, zeezout flakes en verse kruiden zoals oregeno en tijm.
Bewaar deze vegetarische barbecue recepten op Pinterest
Wil je deze recepten opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Geniet van al deze vegetarische barbecue bijgerechten!