Deze gegrilde aubergine is zo lekker van smaak! En heel makkelijk om voor te bereiden, want je kunt de aubergine al prima een dag eerder grillen en in de sjalot vinaigrette leggen. Daar wordt de smaak alleen maar beter van. Als je toch al aan het grillen bent, kun je met gemak 2 of 3 aubergines verwerken, zodat je gelijk een voorraadje hebt voor meerdere dagen.
Ik eet de gegrilde aubergine zo los, bijvoorbeeld als een antipasti hapje of op een borrelplank, in een salade in combinatie met mozzarella of burrata, maar ook op een broodje met parmaham of kaas.
Dit recept is onderdeel van het brunch kerstmenu dat ik voor PLUS heb ontwikkeld. Het volledige menu vind je hier.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- bakolijfolie
- 5 el olijfolie extra vergine
- 2 el rode wijnazijn
- 1 tl fijngehakte sjalot
- 1 tl fijngehakte platte peterselie
- zout
- zwarte peper
Aan de slag!
- Snijd de aubergine in dikke, ronde plakken van circa 1 cm dik. Kwast ze licht in met bakolijfolie en gril ze mooi gaar in een grillpan of in een contacgrill.
- Meng ondertussen de olijfolie extra vergine, rode wijnazijn, sjalot en peterselie in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de gegrilde aubergine in een schaal en verdeel daar de vinaigrette over. Meng door elkaar zodat alle plakken goed bedekt zijn. Laat minimaal 1 uur afgedekt marineren en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Notities
- Bereiding: 30 minuten + Marineren: minimaal 1 uur
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious
Dit recept is onderdeel van het brunch kerstmenu dat ik voor PLUS heb ontwikkeld.