In de herfst barst het van de heerlijke groenten die net van het land komen. Groenten als knolselderij, pompoen en pastinaak zijn bij ons thuis favoriet. Maar ook aubergine, broccoli, knolraap en bietjes staan nu vaak op het menu. Dit inspireerde me om deze week een menu samen te stellen met de lekkerste herfstgroenten. En door veel groenten uit het seizoen (en van dichtbij) te eten, bespaar je ook weer op de boodschappen. Wat nu echt dubbele winst is.
In het weekmenu vind je deze keer een kruidige groentestoof met kaasbroodjes, romige broccolisoep met pastinaak, traybake met pompoen, worstjes en saliekruim, auberginecurry met kidneybonen en rijst en op vrijdag staan er groente enchiladas op het menu. In het weekend maken we een yoghurt-tahindip met geroosterde herfstgroenten en op zondag staat mijn pompoenmousse op het menu. Eet lekker!
Maandag
Kruidige groentestoof met harissa en kaasbroodjes
Dinsdag
Romige broccolisoep met pastinaak en oregano
Meer soep recepten vind je hier.
Woensdag
Traybake met pompoen, worstjes en saliekruim
Donderdag
Auberginecurry met rode kidneybonen
Meer aubergine recepten vind je hier.
Vrijdag
Groente enchiladas met geroosterde kip (maar zonder kan ook)
Zaterdag
Yoghurtdip met tahin en geroosterde groenten
Zondag
Meer zoete pompoen recepten vind je hier.
Bewaar het weekmenu op Pinterest
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.