Ik maakte kennis met vier bijzondere gasten die mij alles vertellen over hun kersttradities. Vandaag is Willemijn op bezoek in mijn kerstkeuken en samen maken we een snelle hammousse. Eén van haar favoriete borrelhapjes voor de feestdagen!
Willemijn trekt ieder jaar een foute kersttrui aan om samen met haar broers en zus Kerstavond te vieren. Er gaat geen Kerst voorbij zonder een spelletjesavond waar ook de partners en kinderen bij aanwezig zijn. Bij zo’n gezellige avond hoort een flinke borrelplank met heerlijke hapjes, maar dan wel zonder gedoe. Een bakje met haar snelle hammousse is altijd op de plank te vinden, iedereen in de familie is er dol op!
Terwijl Willemijn in mijn kerstkeuken aan de slag ging met de hammousse, maakte ik er nog een vegetarische champignonmousse bij voor de borrel. Ook al zo’n lekker en snel hapje, het recept daarvoor vind je hier.
Serveer deze snelle hammousse als gerechtje bij de kerstborrel en serveer er sneetjes rustiek stokbrood of snackcups bij. Met veel plezier laat ik jullie vandaag kennismaken met de kersttraditie van Willemijn!
Ingrediënten
- 100 gr slagersachterham
- 1 flinke el zuivelspread
- 1 tl grove mosterd
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl honing
- 5 sprietjes bieslook, fijngehakt
- serveer erbij: rustiek stokbrood
- of snackcups
Ook nodig
- maatbeker of hoge kom
- staafmixer
Aan de slag!
- Snijd de achterham in kleine stukjes. Houd een halve eetlepel hiervan achter en doe de rest in een hoge maatbeker met de zuivelspread, mosterd, paprikapoeder en honing.
- Pureer de ingrediënten met de staafmixer tot een egale, roze spread
- Roer de bewaarde ham en fijngehakte bieslook erdoor en schep over in een gezellig bakje.
- Serveer de hammousse met sneetjes stokbrood of snackcups.
Notities
- Met dit recept maak je een borrelplankhapje voor 4 personen.
- Wil je ook een vegetarische mousse serveren? Bekijk dan hier mijn recept voor champignonmousse.
- Bereidingstijd: 10 minuten
Recept: Willemijn, Fotografie: DeedyLicious