4.34 van 21 stemmen

Orzo met kip, groene asperges en burrata

1 uur 30 minuten
Hoofdgerecht
Lente

Wat hou ik toch van orzo als basis. Je maakt er de lekkerste comfort food gerechten mee, zoals deze orzo met kip, groene asperges en burrata. Ik gebruik hiervoor kipfilet die ik eerst marineer met yoghurt en specerijen waardoor de kip heerlijk mals wordt. Uiteindelijk komt alles samen in een …

Wat hou ik toch van orzo als basis. Je maakt er de lekkerste comfort food gerechten mee, zoals deze orzo met kip, groene asperges en burrata.

Ik gebruik hiervoor kipfilet die ik eerst marineer met yoghurt en specerijen waardoor de kip heerlijk mals wordt. Uiteindelijk komt alles samen in een grote pan en zelfs de yoghurtmarinade gaat er nog door. Romige orzo, knapperige groene asperges, courgette, verse basilicum, burrata en nog een snufje zwarte peper. Kan bijna niet misgaan natuurlijk ;-).

Meer inspiratie met orzo? Hier vind je al mijn orzo recepten!

Ingrediënten

  • 250 gr volle yoghurt
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 kipfilets
  • bakolijfolie
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in blokjes
  • 350 gr groene asperges, stukje van de onderkanten verwijderd en daarna in grove stukken gesneden
  • 1 blik (à 400 gr) gepelde tomaten
  • 500 ml water
  • 1 kipbouillonblokje
  • 200 gr orzo
  • 10 gr basilicum, alleen de blaadjes grof gehakt + extra voor garnering
  • 1 bol burrata

Ook nodig

  • keukenpapier
  • grote braad- of hapjespan

Aan de slag!

  • Meng de yoghurt met het gerookte paprikapoeder, een royale snuf zout en wat zwarte peper in een kom. Leg de kipfilets erin, dek af en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Maar langer mag ook.
  • Haal de kipfilets uit de marinade (gooi deze niet weg, heb je later nog nodig) en veeg de filets droog met keukenpapier, snijd ze daarna in blokjes.
  • Verwarm een braad- of hapjespan op middelhoog vuur en schenk er een royale scheut bakolijfolie in. Bak de blokjes kip rondom bruin aan en schep daarna uit de pan.
  • Zet het vuur wat lager en fruit de ui met een snuf zout voor 5 minuten terwijl je geregeld roert. Roer daarna de courgette en groene asperges erdoor en roerbak nog 2 minuten.
  • Schenk de 400 gr gepelde tomaten en 500 ml water in de pan en verkruimel het kipbouillonblokje erboven. Roer hier de blokjes kip, overgebleven marinade en 200 gr orzo door.
  • Breng aan de kook, draai het vuur daarna weer wat lager en laat 12 minuten pruttelen. Roer regelmatig goed over de bodem zodat de orzo niet gaat aankoeken. Roer op het laatst de gehakte basilicum erdoor. Proef en breng naar wens nog verder op smaak met zwarte peper. Zet het vuur uit, plaats de deksel op de pan en laat nog circa 5 minuten zo staan. De orzo dikt dan verder in tot de gewenste romige structuur.
  • Serveer de orzo met kip met een deel van de burrata en garneer met een snufje zwarte peper en nog wat blaadjes basilicum.

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Je kunt de burrata ook vervangen door geraspte Parmezaanse kaas.
  • Marineren: 1 uur
  • Bereiding: 30 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer