Wij zijn net terug van een lang Hemelvaartsweekend op Camping Buitenland in Drenthe en wat was het fijn! Niet in de laatste plaats door de zon die zalig scheen. Heerlijk om weer buiten te eten, dat had ik echt gemist. Als ik het weerbericht mag geloven, gaan we een zonnige lenteweek tegemoet waarin de zon steeds meer gaat schijnen. Dat vond ik nou een mooie inspiratiebron voor het nieuwe weekmenu.
In het weekmenu vind je deze keer volkoren pasta met courgette, citroen en spinazie, lente taco’s met bloemkool, asperges en perziksalsa, dorade uit de oven met gember, knoflook en peper, salade met rode kool, gerookte kip, mais en sojadressing en een galette met groene asperges, brie en dille. In het weekend steken we de barbecue aan voor Griekse souvlaki met pita’s en salade en we maken zelf limoen-basilicumijs. Eet lekker en geniet van de zon!
Maandag
Volkoren pasta met courgette, citroen en spinazie
Tex Mex dinsdag
Lente taco’s met bloemkool, asperges en perziksalsa
Meer tex mex recepten vind je hier.
Woensdag
Dorade uit de oven met gember, knoflook en peper
Donderdag
Rode koolsalade met gerookte kip, mais en sojadressing
Meer maaltijdsalade recepten vind je hier.
Vrijdag
Galette met groene asperges, brie en dille
Zaterdag
Griekse souvlaki (lam of vega) met pita’s en salade
Meer barbecue recepten vind je hier
Zondag
Bewaar het weekmenu op Pinterest
Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.