Hollandse asperges en aardbeien gaan heel goed samen. Niet voor niets combineerde ik ze samen in deze salade met aardbeien, gegrilde asperges, oude kaas en een aardbeien vinaigrette die je heel makkelijk buiten kunt maken. Zowel in je achtertuin, ergens op een veldje of op de camping.
Je kunt deze salade met aardbeien ook heel goed voorbereiden voor een picknick. Bereid de salade vast thuis en neem de vinaigrette neem in een afsluitbaar (jam)potje. Schud het potje vlak voordat je gaat eten nog even flink en schenk daarna over de salade. Zo hou je je salade lekker fris en knapperig.
Meer inspiratie voor de picknick? Hier vind je al mijn picknickrecepten!
Ingrediënten
- 500 gr geschilde asperges
- olijfolie
- zout
- 150 gr slamelange
- 250 gr aardbeien, in kwarten
- 30 gr oude kaas, grof geraspt
- 15 sprietjes bieslook, fijngehakt
- 1 volle el aardbeienjam
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 4 el olijfolie extra vergine
- zwarte peper
- oude kaas
Ook nodig
- barbecue of grillpan
Aan de slag!
- Meng de asperges met olijfolie en zout. Gril ze beetgaar op de barbecue of in een grillpan. Laat afkoelen en snijd in grove stukken.
- Meng de sla met de aardbeien, asperges, oude kaas en bieslook.
- Klop de jam, azijn, mosterd, olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Schenk over de salade en hussel door elkaar. Maak de vinaigrette thuis en neem deze mee in een afsluitbaar (jam)potje. Schud het potje vlak voordat je aan tafel gaat nog even flink en schenk daarna over de salade.
Notities
- Met dit recept maak je een salade voor 4 personen.
- Bereiding: 30 minuten
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious
Het aardbeienservies heb ik gekregen van Blokker en komt uit de Strawberry Picnic collectie. Lees ook hier mijn disclaimer.