4.67 van 3 stemmen

Geurige tomatenrijst met vissticks

35 minuten
Hoofdgerecht
Makkelijk

Samenwerking – Soms heb je van die dagen met veel dingen op je bord, en dan moet je óók nog je eten maken ;-). Met die uitdaging ga ik je dit jaar helpen samen met Iglo. De eerste uitdaging die ik wou tackelen zijn de dagen dat iedereen op andere …

Samenwerking – Soms heb je van die dagen met veel dingen op je bord, en dan moet je óók nog je eten maken ;-). Met die uitdaging ga ik je dit jaar helpen samen met Iglo. De eerste uitdaging die ik wou tackelen zijn de dagen dat iedereen op andere tijden aan het sporten is. Ik maak mijn kinderen thuis dan altijd blij met vissticks. Maar nog blijer worden ze als ik ook nog deze tomatenrijst erbij maak!

Waar ik stiekem ook heel blij van word aangezien er best een hoop groenten in gaan, die kunnen dan ook weer afgevinkt worden van de dagelijkse to-do lijst ;-). Oh, en je kunt het ook heel makkelijk voorbereiden en opwarmen vanuit de koelkast. De vissticks bak je er dan op het laatste moment bij, in de oven, Airfryer of koekenpan, zodat ze lekker krokant zijn. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 ui, grof gehakt
  • plantaardige olie
  • zout
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 paprika’s, rood en geel, in dunne reepjes
  • 750 ml water
  • 1 pakje (à 350 gr) tomato frito of passata
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 gr basmatirijst (ongekookt)
  • 150 gr kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt)
  • 12 Iglo vissticks
  • 1 citroen
  • 1 el fijngehakte dille
  • zwarte peper

Aan de slag!

  • Drukke dag of eten de gezinsleden op andere momenten vanwege sport- of andere clubs? Maak de tomatenrijst al eerder op de dag (of de dag ervoor) klaar en zet ‘m in de koelkast. Warm een portie op in de magnetron en bak ondertussen de vissticks krokant in de oven, Airfryer of koekenpan. Zo kun je binnen 10 minuten aan tafel.
  • Verhit een braadpan of flinke hapjespan en fruit de ui voor een paar minuten in 2 eetlepels olie met een snufje zout.
  • Voeg de courgetteblokjes en fijngehakte knoflook toe samen met de specerijen en roerbak 5 minuten. Bak daarna de reepjes paprika nog voor 2 minuten mee.
  • Schenk 650 ml water in de pan samen met de tomato frito, verkruimel het bouillonblokje erboven en roer de basmatirijst en kidneybonen erdoor.
  • Breng aan de kook, draai het vuur lager en roer even goed over de bodem (want dit is het moment dat het kan gaan aankoeken op de bodem). Zet de deksel op de pan en laat 15 tot 20 minuten pruttelen tot de rijst helemaal gaar is. Roer om de 5 minuten goed door, ook over de bodem, en zet lager als je vindt dat het te hard gaat. Wordt de tomatenrijst te snel droog of is deze nog niet gaar na 15 – 20 minuten? Schenk dan extra water in de pan en laat nog even door pruttelen. Proef tussentijds ook of de rijst voldoende naar jouw wens op smaak is en voeg eventueel nog een snufje zout toe.
  • Begin 10 minuten voordat de rijst klaar is met de vissticks. Bak 3 vissticks per persoon in een koekenpan met weinig vet op middelhoog vuur. Zet het vuur lager als ze te snel bruin worden. Beter iets langer bakken dan te snel.
  • Tip: Je kunt de vissticks uiteraard ook bereiden in de oven of Airfryer.
  • Breng je tomatenrijst op smaak met citroensap, de dille en zwarte peper. En serveer op een bord met gebakken vissticks, een partje citroen en nog wat extra dille.

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 35 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Iglo. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer