Samenwerking – Buiten eten is voor mij een van de fijnste dingen in de lente- en zomermaanden. Zodra het kan, staat bij ons de achterdeur wagenwijd open en leven we in de buitenkeuken. Maar ook een wandeling op het strand of ergens op een grasveldje turen over het water terwijl de zon bijna onder gaat vind ik een feest. Natuurlijk hoort daar ook een kleine picknick bij, want er past altijd wel iets te eten in de strand- of rugtas! Vandaag deel ik met jullie een van mijn favoriete recepten voor dit soort momenten: een picknick sandwich met mozzarella, Looye Honingtomaten, pesto en prosciutto.
De picknick sandwich maak ik van zelfgemaakt focaccia brood. Dat hoef je natuurlijk niet te doen, maar het is wel ontzettend lekker! Je kunt ook gekochte focaccia gebruiken of afgebakken ciabatta broodjes. Uiteindelijk wordt het door gebruik van de beste ingrediënten toch een zalige sandwich J.
De Looye Honingtomaten geven een friszoete touch aan de sandwich, gecombineerd met de romige burrata, zoute prosciutto en kruidige pesto maak je dit heerlijke broodje helemaal af. En omdat de Looye Honingtomaten van zichzelf lekker stevig en knapperig zijn, wordt het geen zompige sandwich. Want dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. De tomaatjes die over zijn, neem je gewoon ook mee naar je picknick. Want zo om te snacken blijven ze het allerlekkerst.
Oh, en wil je de picknick sandwich liever vega maken, dat kan uiteraard! Laat dan de prosciutto eruit en voeg eventueel wat geroosterde aubergine of courgette toe.
Meer lekkere recepten voor een picknick met Looye Honingtomaten? Hier vind je ze!
Ingrediënten
- ½ focacciabrood, zelfgebakken (zie notities) of gekocht, of 4 mini ciabatta broodjes
- 6 plakjes prosciutto
- 1 bol burrata
- 2 el pesto, zelfgemaakt (zie notities) of gekocht
- 8 Looye Honingtomaten
- zwarte peper
Ook nodig
- aluminiumfolie of een afsluitbare grote schaal
- koeltas met koelelement
Aan de slag!
- Snijd het halve focacciabrood doormidden zodat je 2 vierkanten krijgt. Snijd het brood open.
- Beleg het onderste deel met de plakjes parmaham en verdeel daar de burrata over die je grof scheurt met je vingers. Druppel hier de pesto gelijkmatig over. Halveer de Honingtomaten en verdeel deze (met de snijkant naar boven) over de pesto, eindig met een snufje gemalen zwarte peper.
- Dek de picknick sandwiches af met de kapjes van de focaccia en snijd ze schuin doormidden, als een triangel.
- Pak iedere sandwich in een stuk aluminiumfolie om mee te nemen. Of leg ze samen in een goed afsluitbare schaal. Neem je picknicksandwiches mee in een koeltas met koelelement.
- Presentatietip: Neem een paar vrolijke kunststof borden en servetjes mee. En prik in iedere sandwich een prikkertje met een Honingtomaat en wat blaadjes basilicum om het af te maken. Zet de Looye Honingtomaten die je over hebt erbij in het bakje.
Notities
- Met dit recept maak je 4 picknick sandwiches.
- Je kunt zelf je focaccia maken, daarvoor vind je hier het recept. Of je koopt vers focaccia- of ciabattabrood. Je kunt ook broodjes afbakken en daarna beleggen.
- Zelf je pesto maken? Daarvoor vind je hier het recept.
- Liever vega? Laat dan de prosciutto uit het recept en vervang deze eventueel door plakken gegrilde courgette of aubergine.
- Bereiding: 15 minuten (bij reeds gebakken brood)
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious
Dit is een samenwerking met Looye. Lees ook hier mijn disclaimer.