Francesca’s Weekmenu #352 – Weer naar school

Ons jongste kind is vanochtend weer naar school gegaan, dus de zomervakantie is nu officieel voorbij in huize Kookt! We hebben het samen ontzettend fijn gehad deze zomer, dus ik heb er alleen maar fijne herinneringen aan. We zijn opgeladen, de kinderen klaar voor een nieuw schoolseizoen en ik voor …

Ons jongste kind is vanochtend weer naar school gegaan, dus de zomervakantie is nu officieel voorbij in huize Kookt! We hebben het samen ontzettend fijn gehad deze zomer, dus ik heb er alleen maar fijne herinneringen aan. We zijn opgeladen, de kinderen klaar voor een nieuw schoolseizoen en ik voor mijn nieuwe bedrijfsplannen waar ik jullie meer over ga vertellen als de tijd er rijp voor is.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt, maar ook op mijn blog begin ik weer rustig aan na het zomerreces. Vandaag deel ik mijn eerste weekmenu waarin we weer back to normal gaan. Met voedzame salades, want het wordt nog best warm deze week, makkelijke gezinsfavorieten en een goed verwenontbijt voor de zondag.

Eet lekker!

Maandag

Zoete aardappelsalade met broccoli, bulgur en granaatappel

We starten de week met een voedzame maaltijdsalade. De oven is hierbij mijn grootste vriend, want naast de zoete aardappel gaat ook de broccoli erin met allemaal verschillende smaakmakers. Na het roosteren combineer ik beide met bulgur, zoetzure rode ui, gebakken amandelen (met gerookt paprikapoeder) en frisse granaatappelpitjes.

zoete aardappelsalade met broccoli bulgur en granaatappel 1

Tex Mex Dinsdag

Tortilla pizza’s met krokante kip

Ook als we ‘back to normal’ gaan, eten we ook doordeweeks nog steeds ‘pizza’ ;-). Want dan maak ik gewoon voedzame tortilla pizza’s. Gebruikt een Oat of Wholegrain tortilla van Santa Maria als basis en beleg deze vervolgens met krokante kip en allemaal groenten. Worden de kinderen super blij van!

Meer Tex Mex recepten vind je hier.

Woensdag

Roerbakschotel met bloemkool, kikkererwten en couscous

Deze roerbakschotel met bloemkool, sperziebonen, kikkererwten, couscous en mango is heerlijk voor een doordeweekse dag waarop je snel een gezond en kruidig gerecht wilt serveren. De Marokkaanse specerijen en verse munt en koriander geven heel veel smaak aan de roerbakschotel en de mango geeft een lekker fris accent.

roerbakschotel met bloemkool kikkererwten en couscous 1

Donderdag

Gebakken rijst met kip

Stiekem is dit eigenlijk het favoriete ontbijtgerecht van onze puber, maar ik weet heel toevallig dat jullie dit ook een heerlijk gerecht vinden voor het avondeten. Als basis gebruik ik zilvervliesrijst en die bak ik samen met kip en veel groenten. En een kliekje smaakt de volgende dag dus ook heel lekker als ontbijt.

Meer fan van bami dan van rijst? Probeer dan ook eens deze gezondere bami.

Vrijdag

Orzo met pesto, Honingtomaten en kabeljauw

Een van mijn nieuwste recepten is deze orzo met pesto, Honingtomaten en kabeljauw. Super makkelijk om te maken en vol van smaak. De kabeljauw bak ik heel makkelijk in de pan tot deze net gaar is. Kan trouwens ook met een stukje zalm of een ander stukje witvis uit het seizoen.

Zaterdag

Griekse salade met olijven, feta en oregano

Ik prep tegenwoordig meerdere salades in de week zodat ik daar voedzaam mee kan lunchen. Deze Griekse salade met feta is een van mijn favorieten van dit moment.

Meer zomerse salade recepten vind je hier.

Zondag

Volkoren pancakes met fruitcompote

Deze volkoren pancakes zijn top voor de zondagochtend! En ze smaken heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte fruitcompote. Tip: maak een portie extra zodat je er op maandag ook nog mee kunt ontbijten.

Tip van de week: Drie dagen culinair genieten op Texel!

Deze week wil ik jullie een van mijn favoriete Nederlandse culi festivals tippen! En dat is natuurlijk Texel Culinair :-D. Dit heerlijke festival heeft ieder jaar een nieuw thema en dit jaar geven ze een ode aan kleur. Dus ik verwacht bijzonder veel kleurrijke gerechtjes dit jaar.

Het vindt plaats van vrijdag 27 t/m zondag 29 september 2024 in het intieme centrum van De Koog op Texel. Je vindt er 25 deelnemers en de chefs gebruiken voor hun gerechtjes zo veel mogelijk Texelse producten.

Dit jaar vind je mij ook drie dagen op het evenement. Want ik mag plaatsnemen in de jury die dit jaar op zondag de prijzen gaan uitreiken voor de overall winnaar, het beste gerecht en het beste themagerecht. Nu al zin in!

Wil je meer informatie over Texel Culinair? Hier lees je er alles over. En als je nog een fijne overnachtingsplek zoekt in de buurt is Grand Hotel Opduin een van mijn favorieten. Het is op loopafstand van het evenement, je slaapt er heerlijk en ik ben dol op hun ontbijt. Alhoewel je misschien niet al te veel moet ontbijten voordat je naar Texel Culinair gaat, maar dat laat ik aan jou ;-).

Mocht je erheen gaan, heel veel plezier! En misschien zien we elkaar daar nog wel.

Tekst: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer