5 van 1 stem

Romige ovenschotel met spinazie, pompoen en kip

55 minuten
Hoofdgerecht
Gezond

Samenwerking – Deze romige ovenschotel is perfect voor doordeweeks. Zit bomvol groenten (800 gram!), vezels en is heel makkelijk om te maken. En het goede nieuws: de kids zijn er ook dol op. Ik gebruik hiervoor de diepvriesspinazie van Iglo en uit dezelfde vriezer plukte ik ook de pompoenblokjes. Je kunt …

Samenwerking – Deze romige ovenschotel is perfect voor doordeweeks. Zit bomvol groenten (800 gram!), vezels en is heel makkelijk om te maken. En het goede nieuws: de kids zijn er ook dol op.
 
Ik gebruik hiervoor de diepvriesspinazie van Iglo en uit dezelfde vriezer plukte ik ook de pompoenblokjes. Je kunt alle groenten bevroren in de pan doen en je hoeft niets te snijden, als dat niet makkelijk is. Om extra vezels toe te voegen gebruik ik volkoren penne en ik maak een bechamelsaus van volkoren meel. Met een dakje van panko gaat de romige ovenschotel de oven in om er vervolgens lekker knapperig weer uit te komen. Eet smakelijk!

Meer gezonde ovenschotels? Hier vind je ze allemaal!

Ingrediënten

  • 320 gr volkoren penne
  • zout
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 300 gr kippendijen, in blokjes
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • zwarte peper
  • 30 gr boter
  • 30 gr volkorenmeel
  • 300 ml amandelmelk, ongezoet
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1 pak (à 500 gr) Iglo spinazie a la crème
  • 300 gr pompoenblokjes, diepvries
  • 1 el fijngehakte verse salie
  • Parmezaanse kaas
  • 4 el panko

Aan de slag!

  • Kook de penne beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet daarna af.
  • Fruit de ui en knoflook voor 5 minuten in een scheut olijfolie met een snufje zout. Voeg de kip toe samen met het gerookte paprikapoeder, nog een snufje zout en wat zwarte peper. Bak rondom bruin.
  • Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter en roer het volkorenmeel erdoor, bak dit een paar minuten zodat het meel gaart. Schenk dan rustig de amandelmelk erbij en roer met een garde terwijl het pruttelt en indikt. Zet daarna het vuur uit en breng op smaak met zout en nootmuskaat.
  • Roer de diepvries spinazie en pompoenblokjes door de kip en laat pruttelen totdat alle groenten door en door warm zijn. Daarna gaat de bechamelsaus en fijngehakte salie erdoor. Schep alles goed door elkaar en verwarm. Proef nog even en bepaal of het nog extra op smaak moet worden gebracht met peper en/of zout.
  • Schep over in een ovenschaal en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en panko. Spray er optioneel nog wat olijfolie over voor een extra krokant korstje.
  • Zet 30 minuten in een oven van 180 graden. Zet optioneel nog even de grill aan voor een bruin korstje.

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 25 minuten + Oven: 30 minuten

Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze romige ovenschotel! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious
Dit is een samenwerking met Iglo. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer