Voedzaam genieten weekmenu #366

Een nieuwe week vol smaak en balans, het is weer tijd voor een nieuw Voedzaam Genieten Weekmenu! Deze week staat in het teken van verwarmende winterse gerechten, voedzame bowls en een heerlijk borrelhapje voor het weekend. Je begint met een romige pompoensoep en eindigt met een tropisch ontbijt op zondag. …

Een nieuwe week vol smaak en balans, het is weer tijd voor een nieuw Voedzaam Genieten Weekmenu! Deze week staat in het teken van verwarmende winterse gerechten, voedzame bowls en een heerlijk borrelhapje voor het weekend. Je begint met een romige pompoensoep en eindigt met een tropisch ontbijt op zondag. De gerechten zijn niet alleen voedzaam, maar ook heerlijk van smaak. Ik hoop dat je er weer van geniet.

Fijne week en eet smakelijk! Liefs, Francesca

Maandag

Pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa

Het was ooit een kerst voorgerecht, maar waarom zou je hier niet de week mee beginnen? Deze pompoensoep is fluweelzacht en krijgt extra smaak van de kruidensalsa. Gebruik volkorenbrood voor de crostini’s en vervang de roomkaas eens door cottage cheese voor een extra eiwitboost.

Dinsdag

Quinoa bowl met geroosterde groenten, makreel en zoetzure rode ui

Deze quinoa bowl is een perfecte combinatie van voedzaam en lekker. De geroosterde groenten geven een diepe smaak, de makreel zorgt voor gezonde vetten en de zoetzure rode ui maakt het helemaal af. Een kleurrijk en voedzaam bordje om doordeweeks van te genieten!

Meer quinoa recepten vind je hier.

Woensdag

Surinaams gehakt met broccoli en rijst

Vandaag vieren we de verjaardag van onze oudste zoon en daarom zet ik zijn favoriete gerecht op het menu! Dit kruidige gehaktgerecht met broccoli en rijst is een echte familiefavoriet. Wil je ‘m voedzamer maken? Kies voor zilvervliesrijst en voeg extra groenten toe die passen in dit seizoen, zoals roergebakken boerenkool of paksoi met knoflook en gember.

Donderdag

Traybake met spruitjes, kipgehakt en oestersaus

Makkelijker kan bijna niet: alles op één bakplaat en de oven doet de rest! De spruitjes krijgen een heerlijke geroosterde smaak en combineren perfect met het gekruide kipgehakt en de umami van de oestersaus. Liever vega? Vervang het kipgehakt door kikkererwten of tofu.

Vrijdag

Zoete aardappelcurry met kip

Vrijdagavond is perfect voor een verwarmende curry! Deze variant met zoete aardappel en kip zit bomvol smaak en is heerlijk romig. Serveer met de zilvervliesrijst met groenten of volkoren naan voor een complete maaltijd.

Meer curry recepten vind je hier.

Zaterdag

Spaanse albóndigas in een heerlijke tomatensaus

Op zaterdag gaan we genieten van een lekker borrelhapje! Deze Spaanse gehaktballetjes worden gegaard in een geurige tomatensaus en zijn perfect om met een stukje brood in te dippen. Ook lekker als onderdeel van een tapasavond!

Zondag

Overnight oats met mango en chiazaad

We sluiten de week af met een tropisch ontbijtje! De romige overnight oats met mango en chiazaad maak je de avond ervoor, zodat je ‘s ochtends direct kunt genieten. Een fris, voedzaam en vullend begin van je zondag. En als je een dubbele portie maakt, kun je er op maandag ook nog van genieten.

Meer gezonde ontbijtrecepten vind je hier.

Meer receptinspiratie nodig? Hier vind je al mijn recepten en met de zoekfilters kun je heel makkelijk filteren op basis van je voorkeuren.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)