Nog geen beoordelingen

Vegetarische curry met kikkererwten en spinazie naans

1 uur 35 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Samenwerking – Soms heb je van die gerechten die je tafel direct vullen met warmte, geur en gezelligheid. Deze vegetarische curry is er zo een! Rijk aan smaak, boordevol groenten en heerlijk kruidig dankzij de curry madras specerijen. En het mooiste? We maken er zelfgebakken volkoren naans bij met een …

Samenwerking – Soms heb je van die gerechten die je tafel direct vullen met warmte, geur en gezelligheid. Deze vegetarische curry is er zo een! Rijk aan smaak, boordevol groenten en heerlijk kruidig dankzij de curry madras specerijen. En het mooiste? We maken er zelfgebakken volkoren naans bij met een verrassende twist: de spinazie à la crème van Iglo. Dit is een ideaal vers ingvroren ingrediënt om zowel in je naans als in je curry te verwerken.

Het deeg voor de volkoren spinazie naans is eenvoudig te maken en terwijl het rust, heb je alle tijd om de curry te laten pruttelen. Doordat je hiervoor 100% volkorenmeel gebruikt, zijn de naans compacter van structuur. Ze lijken daarom ook wel een beetje op paratha’s.

De combinatie van romige kokosmelk, knolselderij, kikkererwten en geurige specerijen maakt deze vegetarische curry onweerstaanbaar. Serveer met een schepje Griekse yoghurt en wat extra koriander en je hebt een maaltijd waar iedereen aan tafel blij van wordt.

Meer vegetarische curry recepten? Hier vind je ze allemaal!

Ingrediënten

  • 1 pak (à 500 gr) Iglo Spinazie à la crème
  • 5 tenen knoflook, 1 fijngehakt en 4 heel
  • 1 el koriander, fijngehakt + extra voor de garnering
  • zout
  • 300 gr volkorenmeel
  • 8 gr bakpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 150 gr volle Griekse yoghurt
  • olijfolie
  • 2 rode uien, grof gehakt
  • 5 cm gember, geschild
  • optioneel: ghee
  • 2 el curry madras specerijen
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 knolselderij, geschild en in blokjes
  • 250 gr wortel, in schuine plakjes
  • 1 rode puntpaprika, in grove stukken
  • 400 ml kokosmelk light
  • 1 vegetarisch bouillonblokje, verkruimeld of 2 tl bouillonpoeder
  • chili flakes of pul biber naar smaak
  • 150 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 150 gr kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 citroen of citroensap

Aan de slag!

  • Haal 150 gr spinazie deelblokjes uit de verpakking en laat deze ontdooien in een vergiet zodat het gelijk kan uitlekken. Eenmaal ontdooid duw je het resterende vocht eruit met de bolle kant van een lepel. Meng daarna met 1 fijngehakte teen knoflook, 1 el fijngehakte koriander en snufje zout.
  • Meng 300 gr volkorenmeel met 8 gr bakpoeder, 4 gr zout, 1 tl kurkuma en 1 tl komijn in een grote kom met een vork. Voeg 150 gr Griekse yoghurt, 15 gr olijfolie, 1 el water en het spinaziemengsel toe en meng verder. Begin te kneden tot het een samenhangend deeg wordt. Voeg optioneel extra water toe als het nog te droog is. Stort het deeg daarna op je werkvlak en kneed nog een paar minuten tot het soepel is en bijna niet meer plakt. Leg terug in de kom en laat 30 minuten afgedekt rusten.
  • Maal ondertussen de 2 rode uien, 5 cm gember en 4 tenen knoflook fijn in de keukenmachine. Met de hand hakken kan natuurlijk ook.
  • Verhit een braadpan en fruit het uimengsel in een scheut olijfolie of 1 el ghee met een snufje zout. Voeg na 5 minuten 2 el curry madras specerijen, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder en een scheutje water toe. Fruit daarna nog 5 minuten.
  • Voeg de knolselderij, wortel en paprika toe en roerbak nog 2 minuten. Schenk de kokosmelk in de pan en voeg ook het bouillonblokje en optioneel chili flakes of pul biber (naar smaak) toe. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Voeg halverwege de resterende Spinazie à la crème, kikkererwten en kidneybonen toe.
  • Terwijl de curry pruttelt, ga je de naan bakken. Maak een staaf van het deeg en snijd deze in 8 dikke schijven. Rol iedere schijf met een deegroller uit tot een dunne plak. Deze ga je op middelhoog vuur bakken in een koekenpan (of tawa) die je licht bestrijkt met gesmolten ghee (of olijfolie). Doordat je volkorenmeel gebruikt, zullen er minder snel bubbeltjes in het deeg verschijnen. Bak circa 1,5 minuut tot goudbruin en flip de naan dan om. Bestrijk vanuit de pan nog met gesmolten ghee en herhaal het bakken voor de overige naans.
  • Proef ondertussen de curry en voeg naar eigen smaak citroensap, zwarte peper en optioneel nog extra zout toe.
  • Serveer de curry met een lepeltje Griekse yoghurt, een volkoren naan en optioneel nog wat gehakte koriander en/of chili flakes.

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 – 6 personen.
  • Ook lekker bij deze curry smaakt zilvervliesrijst en als je minder tijd hebt, kun je natuurlijk ook kant-en-klare (volkoren) naans kopen.
  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Deeg laten rusten: 30 minuten
  • Bereiding: 50 minuten

Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze vegetarische curry met kikkererwten en spinazie naans! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious.

Dit is een samenwerking met Iglo. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)