5 van 2 stemmen

Aardappel kerstboompjes met rozemarijn aioli

30 minuten
Bijgerecht
Kerst

Deze aardappel kerstboompjes zijn geweldig leuk om te serveren als bijgerecht bij het kerstdiner. Van aardappel en wortel maak je schattige kerstboompjes waar een takje rozemarijn door gaat als piek. Heerlijk met de rozemarijn aioli erbij waar de boompjes in gedipt kunnen worden. Het voorkoken en uitwasemen van de aardappel …

Deze aardappel kerstboompjes zijn geweldig leuk om te serveren als bijgerecht bij het kerstdiner. Van aardappel en wortel maak je schattige kerstboompjes waar een takje rozemarijn door gaat als piek. Heerlijk met de rozemarijn aioli erbij waar de boompjes in gedipt kunnen worden.

Het voorkoken en uitwasemen van de aardappel en wortel kun je voorbereiden. Net als het maken van de rozemarijn aioli. Het afbakken en grillen van de kerstboompjes zou ik op het laatste moment doen. Want dan smaken ze het allerlekkerst en dat kost niet veel tijd.

Dit recept is onderdeel van het tapas kerstmenu dat ik voor PLUS heb ontwikkeld. Het volledige menu vind je hier.

Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappels in de schil, gehalveerd
  • 4 kleine vastkokende aardappels in de schil, gehalveerd
  • 8 dikke plakken winterpeen van 5 cm
  • boter
  • bakolijfolie
  • zout
  • Parmezaanse kaas
  • 8 takjes rozemarijn
  • 1 bakje aioli

Ook nodig

  • satéprikkers

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Kook de grote stukken aardappel 10 minuten voor in kokend water. Voeg de laatste 5 minuten de kleine stukken aardappel + plakken wortel toe en kook ook mee. Giet daarna af en laat uitwasemen.
  • Smelt ondertussen 1 eetlepel boter en meng deze met 1 eetlepel bakolijfolie en een goede snuf zout.
  • Maak op het bakpapier 8 kerstboompjes van een grote gehalveerde aardappel, daarop een plak winterpeen en boven op een kleine gehalveerde aardappel. Kwast ze in met het boter/oliemengsel en strooi er royaal Parmezaanse kaas over. Zet 5 minuten in de oven en zet daarna nog 5 minuten de grill aan. Hou ze wel goed in de gaten die laatste 5 minuten.
  • Haal de kerstboompjes uit de oven en prik er van boven tot onder met een lange satéprikker in zodat je gaatjes hebt voorgeboord.
  • Pak een takje rozemarijn en verwijder de naaldjes van de takjes die je in de aardappel en wortel gaat prikken. Steek daarna het takje van boven naar beneden erdoor. Dit is je piek.
  • Hak 1 tl rozemarijnnaaldjes fijn en roer deze door de aioli.
  • Serveer de kerstboompjes met de rozemarijn aioli.

Notities

  • Met dit recept maak je 8 kerstboompjes als bijgerecht.
  • Voorbereiding: 15 minuten + Bereiding: 15 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit recept is onderdeel van het tapas kerstmenu dat ik voor PLUS heb ontwikkeld.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer