Een salade caprese is een van mijn favoriete salades. Maar weet je dat je ook een fantastische caprese kunt maken door mozzarella te combineren met aardbeien? De zoete smaak van aardbeien combineert heel goed met de romige smaak van de mozzarella. En voor deze aardbeien caprese heb ik een dressing gemaakt van balsamico met vanille wat een geweldige smaakexplosie geeft. Een bijzonder voorgerecht waarmee je je gasten zult verrassen! Gebruik voor deze salade de allerbeste ingredienten zoals smaakvolle Hollandse aardbeien, echte buffel mozzarella en goede kwaliteit vanille pasta of extract. Dit zal de smaak meer dan ten goede komen.
Wat je nodig hebt voor een voorgerecht of lunch voor 2 personen
– 15gr walnoten
– 100gr aardbeien
– 1 bol buffel mozzarella
– 4el goede kwaliteit olijfolie extra vergine
– 1el goede kwaliteit balsamico azijn
– 1tl vanille pasta of extract
– gemalen zwarte peper
– zeezout- 10 blaadjes basilicum
Wat je gaat doen
Rooster de walnoten licht in een kleine koekenpan zonder vet. Laat de walnoten iets afkoelen.
Maak de aardbeien schoon, laat kleine exemplaren heel en halveer de grote aardbeien. Verdeel deze over een ronde schaal. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de aardbeien.
Maak een dressing van de olijfolie, balsamico en vanille pasta. Breng dit op smaak met peper en zout en klop dit met een vork tot een samenhangend geheel. Verdeel de dressing gelijkmatig over de aardbeien en mozzarella.
Strooi de geroosterde walnoten en blaadjes basilicum erover en serveer.