Aardbeientaart met citroen frosting

Ik ben geen actieve taartenbakster. Wel vind ik het geweldig om ze te bewonderen en te eten. Ik heb nou eenmaal niet het geduld om uren met 1 taart bezig te zijn. Datzelfde heb ik trouwens ook met brood bakken. Maar af en toe duik ik toch de keuken in …

Ik ben geen actieve taartenbakster. Wel vind ik het geweldig om ze te bewonderen en te eten. Ik heb nou eenmaal niet het geduld om uren met 1 taart bezig te zijn. Datzelfde heb ik trouwens ook met brood bakken. Maar af en toe duik ik toch de keuken in om te bakken. Vaak op een zondag, omdat ik dan zin heb in de geur van gebak en de zoete smaak. En om de mensen om mij heen te verrassen met een homemade taartje. En zo ontstond deze aardbeientaart met citroen frosting. Ik had een paar hele mooie vanille producten in huis om te reviewen en besloot daar een vanille cake van te maken. Gecombineerd met een citroen frosting en verse aardbeien werd het een geweldige taart! Waar ik niet eens zo lang voor in de keuken hoefde te staan 🙂

Wat je nodig hebt

Voor de cake:
– 400gr fijne suiker
– 4 scharreleieren
– 300gr bloem, gezeefd
– 8gr bakpoeder, mee zeven met de bloem
– 250ml volle melk
– 175ml olijfolie
– 1el vanille pasta of vanille extract

Voor de frosting:
– 1el citroenrasp
– 100gr roomboter, op kamertemperatuur
– 250gr poedersuiker, gezeefd
– 2el vers citroensap
– 1el water
– snufje zout

Voor de decoratie:
– 250gr aardbeien, gehalveerd
– paar takjes verse munt

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 180gr. Neem 2 bakvormen met dezelfde diameter en vet deze goed in.

Klop in een grote schaal de eieren met de suiker schuimig. Voeg daarna de bloem, bakpoeder, melk, olijfolie en vanille toe en klop nog een minuutje door tot een glad en romig cakebeslag.

Verdeel het beslag over de 2 cakevormen en bak de cakes circa 30 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn en net gaar. Je weet dat ze gaar zijn als je een satéprikker in het midden steekt en deze er ‘droog’ uitkomt. Zet de cakevormen op een rek en laat volledig afkoelen.

Voor de frosting klop je de zachte boter los met het citroenrasp totdat je een romig mengsel hebt. Doe dan beetje voor beetje de helft van de poedersuiker erbij terwijl je steeds blijft kloppen. Halverwege voeg je het citroensap en water toe, roer dit goed door. Daarna ga je door met het toevoegen van de poedersuiker totdat je een iets dikke crème hebt die ook nog makkelijker smeerbaar is. Als laatste voeg je het snufje zout toe en roer je dit goed door.

Het opbouwen van de taart is heel makkelijk. Zet een van de cakes op een taartschaal en verdeel hier de helft van de frosting over. Smeer dit uit met een mes of met een pannenlikker en verdeel de helft van de aardbeien erover. Zet de volgende cake hierop en herhaal de stappen. Steek als laatste nog wat takjes munt bovenin de taart.

Helemaal niet slecht voor een onervaren taartenbakster, dacht ik zo 🙂

Aardbeientaart met citroen frosting_2

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer