Geitenkaasdip met pistache en cranberry

Deze romige geitenkaasdip maak je in een handomdraai en smaakt heerlijk bij de borrel of als start van een feestelijk diner in combinatie met deze zelfgemaakte glühwein. Voor de dip combineer ik geitenkaas met ricotta als basis en daar gaat nog wat Parmezaanse kaas, honing, sinaasappel en zwarte peper bij.

Crostini’s met geitenkaas en geroosterde Honingtomaten

Op zoek naar een feestelijk vegetarisch borrelhapje? Maak dan deze crostini’s met geitenkaas, geroosterde Honingtomaten en tijm! Hartstikke makkelijk om te maken en heerlijk rijk van smaak door de Honingtomaten die nog lekkerder worden doordat je ze roostert met balsamicoazijn en honing. Hieronder vind je het recept van deze crostini’s

Surinaamse amuses voor de feestdagen

Mijn Mr. kun je wakker maken voor hapjes uit zijn geboorteland. Maar ook saoto en masala kip zijn zeer geliefd bij hem (en onze jongens). Speciaal voor ons BBQ kerstdiner vertaalde hij zijn geliefde gerechten door tot Surinaamse amuses om het diner mee af te trappen. We maakten samen soesjes

gegrilde grote garnalen met bieslook en tabasco 1

Gegrilde grote garnalen met bieslook en tabasco

Ontzettend simpel om te maken, heel feestelijk en lekker: dat zijn deze gegrilde grote garnalen met een bieslook vinaigrette. Ik voegde er nog een beetje pit aan toe met een paar druppeltjes milde tabasco. Maar als je daar nou niet van houdt, kun je dat ook achterwege laten. Ik ben

Gevulde eieren met bietensalade en zalm

Nu Pasen weer begint te naderen, begin ik automatisch ook weer recepten met eieren te maken. Want een eitje hoort voor mij echt bij Pasen! En vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie in petto. Deze gevulde eieren met bietensalade en gerookte zalm zijn heel makkelijk om te maken

knolselderijsoep met gerookte paprika en garnalen 1 1

Knolselderijsoep met gerookte paprika en garnalen

Knolselderij is een geweldige groente om als basis voor een romige soep te gebruiken. Je hoeft daarvoor niet eens room te gebruiken. Voor deze knolselderijsoep roosterde ik de knolselderij eerst met onder andere tijm en gerookt paprikapoeder. Dit liet ik na het roosteren nog even kort koken en daarna was

Vegan paté met pistache

Paté is een heerlijke aanvulling tijdens een borrel of als start van een etentje. In de decembermaand zijn er tal van zalige patésoorten verkrijgbaar. Maar als je vegetarisch eet, zijn deze niet aan je besteed. Ik besloot daarom een vegetarische paté te maken die uiteindelijk zelfs compleet plantaardig werd. Deze

Crostini’s met Boursin, nectarine en garnalen

Samenwerking – Oh, wat ben ik aan het genieten van onze nieuwe buitenkeuken en het heerlijke buiten koken, borrelen en eten! Wat mij betreft houden we het buitenleven vol tot ver in de herfst en maken we optimaal gebruik van de momenten in onze tuin. Toen de buitenkeuken net was

Spiesjes met chorizo, champignons en kruidensaus

Vandaag deel ik met jullie een heerlijk hapje wat perfect is voor ieder feestje. Het zijn spiesjes met chorizo, champignons en een groene kruidensaus. Beter bekend als de ‘green goddess dressing’, oftewel de groene godin onder de sauzen. Als je ‘m proeft, snap je gelijk waarom ze ‘m zo hebben

Briochetoast met zalm-dillecrème uit Borreltijd

Als er iemand kan borrelen is het Susan Aretz. Voor haar is borrelen een way of life, ze borrelt met man, kind, familie of vrienden het hele weekend door en weet zelfs van kliekjes nog een briljante borrelplank te maken. Of tovert van left-over borrelhapjes een briljant gevulde lunchtrommel voor

Crostini met camembert en cranberrycompote

Cranberrycompote is voor mij onlosmakelijk verbonden met Kerst en ik gebruik het overal voor. Van ontbijt t/m diner en ook voor hapjes. Zoals deze crostini met camembert en cranberrycompote bijvoorbeeld. Je kunt het bijna geen recept noemen, zo makkelijk zijn ze om te maken. Maar dat is juist fijn, vooral

Hapje met Surinaamse kip, piccalilly en cassave

Vandaag deel ik met jullie een heerlijk hapje met Surinaamse kip, piccalilly en cassave. Want ontzettend makkelijk te maken en geweldig lekker is. Mijn eigen Mr. at het halve bord gelijk leeg en vroeg me of ik ze vaker wilde maken. Dat zegt genoeg 😉 Hier hoort nog wel een

Bloemkoolsoep met knoflook en kikkererwten

Vroeger was ik meer van de heldere soepen. Denk aan heldere kippen– of groentesoep bijvoorbeeld. Maar mijn smaak in soepen is in de loop der jaren veranderd. Steeds vaker word ik intens gelukkig van een romige, wat meer stevige soep waar je subtiel verschillende smaken in kunt ontdekken. Zo hou

Capresespiesjes met gehaktballetjes en tomatensaus

Deze capresespiesjes met gehaktballetjes zijn perfect voor de paasbrunch, -borrel of ieder ander feestelijk moment. Nou kennen we allemaal wel de capresepiesjes, maar dit is toch echt de 3.0 versie ervan. En dat komt met name door de waanzinnig lekkere gehaktballetjes met tomatensaus die ik eraan heb toegevoegd. De saus

Bruschetta met passata

Bruschetta met passata, basilicum en verse tomaat

We kennen allemaal de bruschetta met tomaat wel. Men neme brood, snijd dit in stukjes, wrijft ze in met olijfolie en een half teentje knoflook en roostert ze in de oven. Beleg vervolgens met stukjes tomaat en wat andere smaakmakers en je hebt een heerlijk borrelhapje. Dolgelukkig was ik met

Arancini alla Milanese

Misschien kunnen jullie je nog wel herinneren dat Francesca voor Kerst een heerlijke risotto alla Milanese maakte. Per ongeluk (of misschien wel expres) had ze behoorlijk wat over van de risotto. Een perfect gerecht voor overblijfselen van risotto zijn arancini. Oftwel gefrituurde risottoballetjes. Ik moest toen we iets probeerde te

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer