Met een paar Hollandse appeltjes, wat fantasie en genoeg echte boter maak je deze heerlijke appelcake. Verrassend lekker door de toevoeging van anijs. Ik heb ‘m stiekem al 3 keer gemaakt, dat zegt genoeg!
Wat je nodig hebt
– 200gr roomboter, kamertemperatuur
– 175gr suiker
– 200gr bloem
– 2 volle tl anijszaad, geplet in een vijzel
– 1/2tl kruidnagelpoeder
– snufje zout
– 3 eieren, losgeklopt
– 2 volle el kwark
– 2 Hollandse appeltjes
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 15 minuten / Oventijd: 30 minuten
Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een plat bakblik klaar van ongeveer 10×20 cm. Vet deze alvast in.
Klop de roomboter en suiker los met een mixer totdat deze romig wordt. Voeg de bloem, anijszaad, kruidnagel en zout toe en klop dit door elkaar. Als laatste gaan de eieren en kwark erdoor. Dit hoef je alleen maar goed te mengen.
Verdeel je beslag vervolgens in het bakblik. Schil de appeltjes, hoeft niet trouwens, en verwijder het klokhuis. Snijd ze in partjes en druk deze gelijkmatig in het beslag.
Schuif het bakblik in de oven en bak je cake in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Doe de truc met de satéprikker om te checken of je cake gaar is in het midden.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!