Ik ben gek op gerookte kip. En dan bedoel ik in dit geval geen vleeswaren, maar een echt gerookte kipfilet die het allerlekkerst is van de poelier of slager. Deze salade met avocado en gerookte kip is ontzettend makkelijk om te maken en blijft een van onze favorieten thuis voor doordeweeks.
Ingrediënten
- 2 el pijnboompitten
- 1 gerookte kipfilet
- 1 zakje sla naar keuze
- 1 rijpe avocado
- 100 gr cherrytomaten
- 4 el honing-mosterddressing
Aan de slag!
15 minuten
- Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vet, totdat ze rondom mooi bruin zijn.
- Snijd de gerookte kipfilet in plakjes of blokjes en doe deze samen met de sla in een schaal. Snijd de avocado in blokjes en halveer de cherrytomaten. Voeg dit toe aan de sla.
- Strooi de pijnboompitten en dressing erover en hussel alles goed door.
Notities
- Dit recept is voor 2 personen als lunch.
- Bereidingstijd: 15 minuten
Recept: Francesca, Fotografie: Deedylicious