Bananasplit met een twist

Vroeger als kind was ik dol op een bananasplit. Je kent ze vast wel, zo’n ijscoupe met vanille-ijs, een halve banaan en warme chocoladesaus. Als ‘groot mens’ eet ik de bananasplit nog steeds, maar dan met een twist. Een te gek dessert voor feestjes en ook voor kinderen trouwens, want …

Vroeger als kind was ik dol op een bananasplit. Je kent ze vast wel, zo’n ijscoupe met vanille-ijs, een halve banaan en warme chocoladesaus. Als ‘groot mens’ eet ik de bananasplit nog steeds, maar dan met een twist. Een te gek dessert voor feestjes en ook voor kinderen trouwens, want ze mogen dan lekker uit de schaal lepelen van mij.

fairtrade-bananasplit-3

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 15 gr boter
– 4 el honing
– 4 bananen
– 4 el notenmelange ongezouten of 4 el pecannoten
– 125 ml slagroom
– 1 reep (100 gr) pure chocolade
– vanille ijs

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

Verwarm de oven voor op 220 graden en zet een ovenschaal klaar.

Smelt de boter in een steelpannetje. Zet het vuur uit en roer de honing erdoor. Hak de noten grof. Pel de bananen en leg deze naast elkaar in de ovenschaal. Strooi de noten erover en schenk de boter rustig en met beleid over de bananen. Zorg dat alle bananen een laagje boter hebben, gebruik daar eventueel een kwastje voor.

Schuif de schaal in de oven en bak de bananen 15 minuten.

Schenk in de tussentijd de slagroom in je steelpannetje en voeg daar de chocolade in stukjes aan toe. Laat op laag vuur smelten terwijl je af en toe roert.

Zet een schaal klaar waar straks alles in past. Haal de bananen uit de oven en schep over op de schaal. Schep met een lepel de resterende saus met noten over de bananen. Schep 4 mooie bollen van het vanille ijs en leg die tussen de bananen. Schenk daarna royaal de chocoladesaus erover en serveer direct. De overgebleven chocoladesaus zet je ook op tafel.

In ons geval hebben we gewoon 4 lepeltjes op de schaal gelegd en ‘m zo leeggegeten. Je kunt er natuurlijk ook 4 aparte bordjes van maken.

fairtrade-bananasplit-2

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer