Het is niet voor niets dat ik deze bavette wrap heb opgenomen in mijn 10 favoriete recepten in het ebook. Wat kan ik hier van genieten op vrijdag of in het weekend! En het is niet eens zo moeilijk om te maken. Wees niet bang om de bavette te bakken, zorg ervoor dat deze goed op kamertemperatuur en je pan knetterheet is, bak niet te lang en laat daarna rusten. Dan komt het helemaal goed.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 sjalot, in grove stukken
- handje verse munt
- handje verse koriander + extra voor garneren
- 1 avocado, in blokjes
- 100 ml olijfolie extra vergine
- 1 el rode wijnazijn
- zwarte peper
- zeezout
- 125 ml sour cream
- 1 el citroensap
- 1/2 teentje knoflook, uitgeperst
- 400 gr bavette, kamertemperatuur
- ghee of bakolijfolie
- 8 tortilla wraps
- 75 gr waterkers of veldsla
- 100 gr wortel, julienne gesneden
- bosje radijs, in plakjes
- 100 gr cherrytomaten, in partjes
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
1. Meng de sjalot, munt, koriander, avocado, olijfolie en rode wijnazijn in de keukenmachine of hakmolen en maal fijn tot een saus. Dit is een combinatie van guacamole en groene salsa. Breng op smaak met peper en zout.
2. Klop de sour cream los met citroensap en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verhit een grillpan en grill de bavette circa 5 minuten per kant, iets langer als het een dik stuk is. Wil je ‘m iets minder rood, bak dan wat langer. Pak het stuk in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
4. Verwarm in de tussentijd de tortilla wraps en zet bakjes op tafel met de guacamole salsa, sour cream, waterkers, wortel julienne, radijs en cherrytomaten.
5. Snijd de bavette in mooie, dunne plakken en bestrooi met zwarte peper en zeezout.
6. Aan tafel kan iedereen de tortilla wraps vullen met favoriete ingrediënten.
Recept & fotografie: Francesca