Ik raakte geïnspireerd voor dit gerecht tijdens een bezoekje aan de slager. Er stond een braadslede in de toonbank met biefstuk, mozzarella en tomaat die alleen even in de oven geschoven hoefde te worden. Ik vertrok weer met 2 mooie biefstukjes en wist precies wat ik die avond zou gaan maken.
Deze biefstuk caprese is heel simpel om te maken, ideaal voor doordeweeks. Je kunt ervoor kiezen om kant-en-klare pesto te gebruiken, maar zelf maken is ook zo gedaan. D0e hiervoor de blaadjes van 30gr basilicum met 1 eetlepel pijnboompitten, 10gr Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook en olijfolie in de keukenmachine en pureer tot een gladde pesto. Breng dit op smaak met zeezout en zwarte peper. Deze hoeveelheid is voldoende voor dit gerecht.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 300gr biefstuk
– 2 bollen mozzarella
– 3 tomaten
– 4el pesto
– zeezout
– zwarte peper
– olijfolie extra vergine
Wat je gaat doen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zout en peper de biefstukken en snijd deze samen met de mozzarella en tomaten in plakken. Leg de plakken plat om en om in een ovenschaal (hoe platter je het legt, hoe gelijkmatiger het gaart in de oven). Verdeel de pesto over de plakken en maal er nog wat zwarte peper over.
Zet de schaal 12-15 minuten in de oven, als je echt dunne plakken hebt gesneden dan moet je de oventijd wat verkorten.
Sprenkel wat goede olijfolie over het gerecht voordat je het serveert. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en een groene salade.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.