December staat voor de deur met alle feestjes die daarbij horen. Onze agenda barst nu al bijna uit z’n voegen door alle gezellige etentjes en borrels die zijn afgesproken. Ontzettend veel zin in! Vooral ook in al het eten en drinken ;-).
Ik kan enorm genieten van een goed glas wijn bij het diner of een cocktail tijdens de borrel. Maar ik hoef echt niet altijd alcohol te drinken. Sterker nog, ik kies er op momenten bewust voor om even geen of heel weinig alcohol te drinken. Zo blijf ik energiek en houd ik de boel qua calorieën ook een beetje in balans. Een van mijn favoriete mocktails is deze blood orange mocktail mojito.
Ingrediënten
- bosje verse munt
- rietsuiker
- bloedsinaasappelsap, vers in het seizoen of uit fles buiten het seizoen
- crushed ijs
- Royal Club Natural Soda Blood Orange & Ginger
- partjes bloedsinaasappel, of rode grapefruit buiten het seizoen
Aan de slag!
- Voor 1 mocktail: neem een ruim cocktailglas en meng 4 blaadjes munt, 1 volle tl rietsuiker en een scheutje bloedsinaasappelsap op de bodem. Stamp dit goed fijn. Vul daarna het glas tot de helft met crushed ijs. Schenk daarop 1/3 deel bloedsinaasappelsap en 2/3 deel Royal Club Natural Soda Blood Orange & Ginger. Garneer met een partje bloedsinaasappel of grapefruit en wat kleine blaadjes munt.
- Hapje voor erbij? Maak dan deze garnalen met sriracha of deze yakitori spiesjes.
Notities
- Met dit recept maak je 1 mocktail.
- Bereiding: 5 minuten.
Recept & fotografie: Francesca