Wat een feest is deze taart! Meer woorden zijn niet nodig, gewoon maken en genieten. That’s all 🙂
Wat je nodig hebt:
175gr roomboter (op kamertemperatuur)
paneermeel
400gr bosbessen of blauwe bessen
4 scharreleieren
>180gr fijne kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
75gr bloem (gezeefd)
1tl bakpoeder
750gr magere kwark
1el vers citroensap
150gr goede kwaliteit bosbessenjam
Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 175gr. Neem een springvorm met doorsnede van 26cm en vet deze in met wat boter. Strooi een beetje paneermeel over de bodem. Was de bosbessen en laat deze goed uitlekken. Splits de eieren en zet het eiwit afgedekt in de koelkast.Â
Klop met een handmixer de eidooiers, 150gr zachte boter, de suiker en vanillesuiker in 3-5 minuten mooi wit en romig. Gebruik hiervoor een grote kom.Â
Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder. Roer hier afwisselend de kwark en het citroensap doorheen totdat alles goed gemengd is. Meng het daarna door het eidooier mengsel.Â
Klop het eiwit stijf en roer het daarna met een spatel rustig door het beslag heen. Meng als laatste de helft van de bosbessen door het beslag en meng rustig door elkaar heen.Â
Giet het beslag in de springvorm en bak de cheesecake 50 minuten in de oven. Bestrijk daarna de taart met de bosbessenjam en dek hem af met aluminiumfolie. Bak de taart daarna na 15-20 minuten door.Â
Zet de oven uit en laat de taart iets afkoelen in de oven. Haal de taart daarna eruit en garneer de bovenkant van de taart met de resterende bosbessen. Laat de taart helemaal afkoelen voordat je gaat serveren. Je zult trouwens merken dat hij nog wat ‘drillerig’ uit de oven komt, dit komt goed 🙂 Tijdens het afkoelen krijgt de cheesecake zijn stevigheid.Â
Enjoy!
Bron: Foodies Magazine