Blueberry cheesecake flapjes met frangipane

De schuldige is Jelmer de Boer. Hij plaatste, ik gok vanuit een bakkerij, een foto van blueberry cheesecake flapjes op Instagram toen hij weer eens op een van zijn reizen was. De beste man schrijft namelijk een boek over waarom thuisblijven duurder is en eet daarom op de meest onmogelijke …

De schuldige is Jelmer de Boer. Hij plaatste, ik gok vanuit een bakkerij, een foto van blueberry cheesecake flapjes op Instagram toen hij weer eens op een van zijn reizen was. De beste man schrijft namelijk een boek over waarom thuisblijven duurder is en eet daarom op de meest onmogelijke plekken de lekkerste dingen.

De foto kwam in mijn leven net op het moment dat ik enorm veel zin had in een taartje. Ik keek, zag en dook de keuken in met maar één doel: ik moest en zou deze waanzinnig lekker ogende taartjes namaken. Gelukt en het is allemaal de schuld van Jelmer, herhaal ik nog maar eens. Je wilt namelijk echt niet weten hoeveel kcal er in een flapje zitten, maar dat maakt niet uit. Ze zijn zo lekker dat het iedere kcal waard is. En zo zou het ook moeten zijn in het leven. Eet bewust, maar geniet ook. En als je los gaat, eet iets waar je echt gelukkig van wordt.

En dan is het nu tijd om te bakken.

Wat je nodig hebt voor 8 flapjes

  • 40 gr boter, kamertemperatuur
  • 40 gr witte basterdsuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 40 gr amandelmeel
  • 1/2 el bloem
  • 100 gr roomkaas, kamertemperatuur
  • 2 el poedersuiker
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
  • 100 gr blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 1 citroen

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten / Oventijd: 15 – 20 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

  2. Maak nu eerst de frangipane. Klop daarvoor de boter en basterdsuiker romig met een (hand)mixer. Klop vervolgens ½ losgeklopt ei, amandelmeel en bloem erdoor.

  3. Roer in een kommetje de roomkaas los met de poedersuiker.

  4. De flapjes maak je door een eetlepel van de frangipane op het bladerdeeg uit te strijken (houd daarbij de randjes vrij), daarop schep je in het midden een lepeltje van de roomkaas. Verdeel er een stuk of 8 blauwe bessen over en rasp er wat citroenschil over.

  5. Vouw de hoekjes van het bladerdeeg naar binnen toe over de vulling heen. Dit hoeft allemaal niet zo precies. Bestrijk het bladerdeeg met overgebleven losgeklopt ei.

  6. Leg de flapjes naast elkaar op het bakpapier en schuif het blik in de oven. Bak de flapjes 15 -20 minuten, ze zijn klaar als de frangipane is gerezen en de taartjes mooi goudbruin van kleur zijn.

  7. Haal uit de oven, laat iets afkoelen en stuur een foto van jezelf naar Jelmer terwijl je een hap neemt om hem te bedanken.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer