Een bolognaise maken met alleen vlees? Dat is echt niet nodig, want met bonen kun je ook een heerlijke vegetarische bolognaise maken. Een ideaal gerecht voor kinderen en je tovert ‘m in een handomdraai op tafel.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 500gr penne
– zout
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 wortelen
– 1 stengel bleekselderij
– 2 potten bonenmix (bijvoorbeeld de kidney-, reuze- en bruine bonen van HAK)
– olijfolie
– 700ml passata di pomodoro
– 1 blik pomodorini of gepelde tomaten
– 1 takje rozemarijn
– peper
– om te serveren: geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
Kook de penne in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de penne beetgaar (al dente) en giet af.
Snipper de ui en knoflook en snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes. Je kunt hier ook de keukenmachine voor gebruiken. Giet de bonenmix in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
Verwarm een grote pan of wok waar straks alles inpast. Schenk hier 2 eetlepels olijfolie in en fruit de ui en knoflook 2 minuten met een snufje zout. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak 2 minuten mee. Schenk de passata en het blik pomodorini erbij en roer goed door. Hak de rozemarijn fijn en roer ook erdoor. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
Op het laatst schep je de bonenmix en penne erdoor. Warm een aantal minuten door, proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Serveer de bonen bolognaise met geraspte kaas en blaadjes verse basilicum.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!