Ik hou van snelle stoofschotels doordeweeks waar veel groenten en bonen aan zijn toegevoegd. Het geeft energie, is lekker en de kinderen zijn dol op de bonenstoof door de zachte structuur van de gestoofde groenten en bonen.
Vandaag heb ik een heerlijk recept van een bonenstoof met aubergine en spinazie voor jullie. Op smaak gebracht met een curry-achtige specerijenblend waarbij het in dit geval er niet heel veel toe doet welke je gebruikt. Je kunt garam masala of curry madras gebruiken. Maar ook een zelfgemaakte blend waar bijvoorbeeld kerrie, kurkuma, koriander, komijn of gember in zit. Kijk gewoon wat je in huis hebt en gebruik dat!
Ingrediënten
- 2 rode uien, gesnipperd
- bakolijfolie of boter
- zout
- 1 aubergine, in blokjes
- 2 volle tl garam masala, curry madras of een eigen blend (zie hierboven)
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 blik (400 ml) kokosmelk
- 1 zak (225 gr) linzen
- 1 zak (225 gr) zwarte bonen, even afspoelen eerst, anders word je saus zo bruin
- zwarte peper
- citroensap
- 100 gr babyspinazie
- handje cherrytomaten, in partjes
- serveer erbij: zilvervliesrijst of naan
Aan de slag!
- Verhit een hapjespan en fruit de uien in 2 eetlepels bakolijfolie of een klontje boter met een snuf zout.
- Voeg de aubergine toe samen met de specerijen en bak de blokjes rondom bruin. Bak de blokjes tomaat daarna nog 1 minuut mee.
- Schenk de kokosmelk in de pan en roer de linzen en zwarte bonen erdoor. Laat vervolgens 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
- Proef en breng naar eigen wens op smaak met peper, eventueel extra zout en een flinke scheut citroensap.
- Roer als laatste de babyspinazie erdoor, die hoeft alleen maar even kort te slinken.
- Serveer de bonenstoof met rijst of naan naar keuze. Garneer met partjes cherrytomaat en serveer er eventueel nog wat partjes citroen bij.
Notities
- Wat je nodig hebt voor 4 personen.
- Bereiding: 30 minuten.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious