Dit ontbijt maakte ik voor het kerstontbijt en ik was verrast door het gemak en het fantastische resultaat. Want deze brioche potjes met blauwe bessen zijn zo gemaakt, worden heerlijk zacht en fluffy in de oven en zien er qua presentatie geweldig uit. Niet alleen geschikt voor kerstochtend, maar voor iedere moment dat je er zin in hebt. Bijvoorbeeld op zondagochtend. Geniet ervan!
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 1/2 brioche brood
– 4 scharreleieren
– 200ml slagroom
– 2el suiker
– 1tl vanille extract
– 1/2tl kaneel
– blauwe bessen en ander fruit (bijvoorbeeld vijgen) om te garneren
– ook nodig: 4 ovengeschikte potjes
Wat je gaat doen
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de potjes in.
Scheur het brioche brood in grove stukken en stop deze nonchalant in de potjes tot net onder de rand. Klop de eieren los met de slagroom, suiker, vanille extract en kaneel. Verdeel wat blauwe bessen over het brioche brood en schenk daarna het eiermengsel over het brioche brood tot net onder de rand.
Zet de potjes voor circa 30 minuten in de oven. Ze zijn klaar op het moment dat ze ‘gegroeid’ zijn tot flink boven de rand en lichtbruin. Je kunt er ook even een satéprikker in steken, als deze droog eruit komt zijn ze ook klaar. Dan zakt wel je brioche potje in, dus hou daar rekening mee 😉
Garneer de potjes met wat plakjes vijg en poedersuiker. Serveer eventueel nog met een bakje ahornsiroop erbij.