Experimenteren in de keuken met restjes leidt bij mij altijd tot de lekkerste recepten. Zoals deze broccoli salade met avocado, tonijn en aardappel. Die staat heel snel op tafel en smaakt heerlijk.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 500gr vastkokende aardappelen
– 500gr broccoli
– 1/2 rode ui
– 2 avocado’s
– 1 blikje John West tonijnstukken in water MSC
– 1 eetlepel mosterd
– 4 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– zout
– peper
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
1. Schil de aardappelen, halveer de grote en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten met zout.
2. Snijd de broccoli in kleine roosjes, blancheer een paar minuten in kokend water, giet af en spoel na met koud water.
3. Snijd de rode ui in dunne halve maantjes.
4. Snijd de avocado’s in blokjes.
5. Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
6. Giet de aardappelen af, spoel na met koud water en snijd in blokjes. Maak een dressing van de mosterd, 3 eetlepels olijfolie, azijn, zout en peper en meng met de aardappelen in een schaal.
7. In een andere schaal meng je de broccoli, rode ui, avocado en tonijn met 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout.
8. Leg een laagje aardappelen op een bord en schep hier 2 tot 3 eetlepels van het broccoli mengsel op. Je serveert de salade lauwwarm.
Tip: strooi vlak voor het serveren nog wat geroosterd amandelschaafsel over het gerecht.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.