Vandaag zet ik een van de favoriete recepten van mijn mannen in het zonnetje! Helemaal verzot zijn ze op dit broodje kip hotdog met gekarameliseerde uien, gegrilde paprika en mosterdketchup. Die je ook nog eens supermakkelijk maakt. Gebruik er een grillpan voor de kip hotdogs of zet de barbecue aan, dan worden ze nog lekkerder!
De gekarameliseerde uien kun je natuurlijk ook op de barbecue maken, daar heb je dan wel een skillet voor nodig. En de hotdogbroodjes? Koop die lekker in de supermarkt, maar gril ze wel even af voordat je ze belegt, dat geeft een heerlijke smaak. De mosterdketchup klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet. Meng gewoon twee derde deel ketchup met een derde deel mosterd en je bent klaar. Geniet van dit heerlijke broodje kip hotdog!
Meer hotdog inspiratie? Bekijk dan ook eens het recept van deze Deense hotdogs!
Ingrediënten
- 10 gr boter
- 2 flinke uien, in flinterdunne halve maantjes
- zout
- 1 el balsamicoazijn
- zwarte peper
- 4 hotdogbroodjes
- 4 kip hotdogs naar keuze (in sommige supermarkten vind je ze reeds gemarineerd met een BBQ marinade, die zijn top hiervoor)
- 2 gegrilde paprika’s (uit pot)
- 3 el tomatenketchup
- 1 el dijonmosterd
Ook nodig
- grillpan of barbecue met rooster
Aan de slag!
- Verhit een koeken- of hapjespan op middellaag vuur en smelt hier de 10 gr boter in. Zodra de boter is uitgebruisd, roer je de uien erdoor met een snuf zout. Fruit de uien 20 minuten terwijl je regelmatig roert. Als de uien te snel bruin worden, zet je het vuur lager.
- Roer daarna de 1 el balsamicoazijn erdoor en fruit nog 20 minuten tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Roer na 15 minuten 1 el water erdoor en laat dit verdampen. Proef en breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
- Snijd de 4 hotdogbroodjes in, maar net niet helemaal door. Rooster ze in een grillpan zonder vet of op het rooster van de barbecue. Gril daarna de 4 kiphotdogs rondom tot ze gaar zijn, in de grillpan of op de barbecue.
- Snijd ondertussen de 2 gegrilde paprika’s in dunne reepjes en dep deze droog met keukenpapier. Roer de 3 el ketchup en 1 el mosterd door elkaar in een bakje en zet klaar.
- Besmeer de hotdogbroodjes met wat ketchupmosterd en beleg daarna met een kiphotdog, wat reepjes gegrilde paprika en een royale hoeveelheid van de gekarameliseerde uien. Nog wat ketchupmosterd erover en aanvallen maar!
Notities
- Met dit recept maak je 4 broodjes kip hotdog.
- Voorbereiding uien: 45 minuten
- Bereiding: 20 minuten
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious