Nog geen beoordelingen

Broodje Oosterse kip met taugé en wortel

20 minuten
Lunch
Aziatisch

Wat kan ik toch genieten van een lekker broodje als lunch in het weekend. Ik maak er dan ook echt werk van, zoals afgelopen weekend toen ik dit broodje Oosterse kip met taugé en wortel maakte.   Ik maakte een heerlijk broodje Oosterse kip met kippendijen, Aziatische smaakmakers, taugé en …

Wat kan ik toch genieten van een lekker broodje als lunch in het weekend. Ik maak er dan ook echt werk van, zoals afgelopen weekend toen ik dit broodje Oosterse kip met taugé en wortel maakte.

 

Ingrediënten

  • 4 afbakbroodjes naar keuze
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper zonder zaadlijsten, of een hele als je van pit houdt
  • stukje gember van 2 cm
  • 200 gr kippendijen
  • 100 gr shiitake paddenstoelen
  • zonnebloemolie
  • sojasaus
  • vissaus
  • sesamolie
  • 1 bakje hummus, smaak naar wens (pompoen vind ik zelf heel lekker)
  • 50 gr taugé
  • 25 gr wortel julienne, kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Hak de knoflook, rode peper en gember helemaal fijn met een hakmolentje of scherp mes.
  • Snijd de kippendijen en shiitake in dunne reepjes.
  • Verhit een koekenpan en fruit de gehakte knoflook, rode peper en gember 1 minuut op middelhoog vuur in 1 eetlepel zonnebloemolie. Voeg daarna de kippendijen en shiitake toe en bak al roerende tot de kip rondom bruin is.
  • Voeg 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel vissaus en 1 tl sesamolie toe aan de kip en roer om. Bak alles nog een paar minuten door tot de kip mooi bruin is. Proef en voeg eventueel extra sojasaus toe naar smaak.
  • Snijd de broodjes door en besmeer de onderkant royaal met hummus. Beleg deze met een flinke schep van de Oosterse kip en garneer met een plukje taugé en wortel julienne. Serveer direct.

Notities

  • Met dit recept maak je 4 broodjes als lunch.
  • De bereiding duurt in totaal 20 minuten.
  • Tip: Je houdt waarschijnlijk wat taugé en wortel julienne over. Als je alle ingrediënten voor de kip verdubbelt en bereidt en wat overblijft mengt met de taugé, wortel julienne en wat gekookte zilvervliesrijst of noedels dan kun je daar ’s avonds nog een lekkere maaltijd van maken. Breng eventueel nog extra op smaak met wat vissaus, limoensap en gehakte pinda’s.

Geniet van dit lekkere broodje Oosterse kip!

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer