Superzachte chocolade brownie, waar de karamel uit komt stromen als je er een stukje vanaf snijdt… Mocht je dat recept zoeken, nou dan zit je goed! Ik werd getriggered door een recept van de Amerikaanse Tracey. Of eigenlijk meer door de foto’s die ze erbij had geplaatst. En door haar verhaaltje, waar ze vertelde dat ze echte karamelsnoepjes had gesmolten voor de vulling. Ik voelde me al bijna weer alsof ik met mijn opa op stap ging 😉 en ging gelijk op zoek naar de Werther’s Echte snoepjes van vroeger.
Ben je aan de lijn? Dan nu stoppen met lezen en door naar een van de salades! En voor degene die doorlezen, indulge yourself 🙂
Wat je nodig hebt:
225gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
350gr extra pure chocolade (goede kwaliteit)
300gr suiker
4 grote scharreleieren
1el vanille extract
170gr bloem
400gr echte karamel snoepjes
80ml slagroom
Wat je gaat doen:
Verwarm je oven voor op 175gr. Neem een brownievorm en vet deze goed in of bekleed met bakpapier.Â
Breek de chocolade in stukken en smelt deze au bain marie samen met de boter. Laat dit een klein beetje afkoelen en voeg daarna de suiker, eieren en vanille extract toe. Klop dit goed door totdat het een dikke en glanzende massa is geworden. Schep daarna de bloem erdoor totdat alles goed met elkaar vermengd is.
Giet de helft van het mengsel in je brownievorm en bak dit voor 20 minuten in de oven. Haal de vorm daarna uit de oven en laat deze 20 minuten afkoelen. Houdt in die tijd wel de oven aan.
Terwijl de brownievorm aan het afkoelen is, ga je die heerlijke karamel snoepjes smelten samen met de slagroom in een steelpan. Doe dit pas 5 minuten voor tijd, want anders wordt de karamel weer hard. Giet na het smelten de karamel over de gebakken brownie heen en smeer het evenredig uit. Schep hierover het resterende deel van het brownie mengsel en smeer dit ook weer uit.Â
Zet de brownievorm weer 20 minuten terug in de oven en laat daarna de brownie volledig afkoelen. Daarna in mooie vierkantjes snijden en genieten maar!