Vorig jaar had ik na Pasen enorm veel paaseitjes over en ik besloot om die te combineren met mijn (iets aangepaste) brownie-recept én karamel. Nou, dat was geen straf 😉 De sticky brownie in combinatie met de vloeibare kern van de paaseitjes was zalig en de karamel maakte het helemaal af.
Dus of je nou voor óf na Pasen veel paaseitjes over hebt (of allebei), dan is dit het recept waar je ze zeker in kwijt kunt!
Wat je nodig hebt voor 20 brownies
-
- 200 gr pure chocolade 63 – 70 %
- 200 gr boter
- 3 eieren
- 250 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille extract
- 50 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 75 gr pecannoten
- Tussen de 16 en 24 paaseitjes (dat bepaal je zelf)
- optioneel: potje (gezouten) karamel, gekocht of zelfgemaakt (kijk hier voor het recept)
Wat je gaat doen
Bereiding: 20 minuten / Oven: 25 minuten
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een brownieblik (mijn blik is 28 x 18 cm) met een vel bakpapier.
2. Smelt de pure chocolade en boter au bain-marie of in een pannetje op laag vuur terwijl je blijft roeren (niet laten pruttelen). Schenk daarna over in een kom en laat afkoelen.
3. Klop de eieren, basterdsuiker en vanille extract circa 5 minuten met de handmixer of keukenmachine. De massa zal extreem luchtig worden en in volume in ieder geval verdubbelen.
4. Spatel nu vervolgens heel rustig de gesmolten chocolade met boter erdoor. Het is belangrijk dat je dit rustig doet zodat je de lucht er niet uit slaat.
5. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en spatel dit er ook heel rustig door met de spatel.
6. Hak de pecannoten en spatel deze door het mengsel.
7. Je beslag is nu klaar. Schep dit gelijkmatig in de brownievorm en strijk de bovenkant glad.
8. Verdeel de paaseitjes over het beslag en druk ze er iets in. Schep daar naar eigen inzicht wat karamel over. Vind je dat niet lekker, dan laat je de karamel gewoon uit het recept.
9. Bak de brownies 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat goed afkoelen en daarna kun je aanvallen! Of wacht en zet het blik eerst afgedekt een paar uur in de koelkast om goed te koelen en snijd daarna in stukjes.
Maak je liever brownies zonder paaseitjes? Dan heb ik hier het perfecte recept voor je!
Recept & fotografie: Francesca