Salade met aubergine en falafel

Vandaag staat er weer een heerlijk en verantwoord recept van onze diëtist en online voedingsdeskundige Jonathan Klaassen voor jullie online! Vorig jaar maakte hij een aantal recepten voor de Eetkalender, waaronder deze salade met aubergine en falafel die me enorm verrast heeft qua smaak. Vooral door de combinatie met de

Pancakes met appel, kaneel en rozijnen

In het weekend neem ik graag de tijd voor een fijn ontbijt. Tijdschrift erbij om te lezen, vers geperste jus d’orange, kopje thee of koffie en natuurlijk een heerlijk smulontbijt! De combinatie van appel, kaneel en rozijnen is sowieso een winnaar en als je dat dan eet met lekkere fluffy

Quiche met spek, kaas en appel

Afgelopen zondag vertelde ik jullie al uitgebreid over de Zuid-Tiroolse producten die ik thuis had ontvangen. Daarmee maakte ik onder andere een zalige risotto met rode wijn en appel en vandaag is het tijd voor het tweede recept: een quiche met spek, kaas en appel. En als ik mijn buren

Chocolade banaan pancakes met chocoladesaus

Weten jullie nog dat ik een tijdje terug de appeltaart van mijn moeder bakte, maar dan zonder toegevoegde suiker? Ik gebruikte daarvoor natuurlijke zoetstoffen met vrijwel geen calorieën en een volle smaak. En, voor mij heel belangrijk, zonder de bittere nasmaak van stevia, een van de redenen waarom ik dit

Tomatensoep met komijn en knoflookgarnalen

Wat kan ik toch genieten van een kopje tomatensoep. Vaak hoe simpeler, hoe beter. Maar tomaten lenen zich er ook heel goed voor om te combineren met andere ingrediënten. En dan maak je van een ‘simpel’ kopje tomatensoep opeens een zinnenprikkelend kopje soep. Zeker als je de tomaten in deze

Koffiecake met walnoten-koffiecrumble

Het is weer zondag en wat is er fijner dan lekker bakken op zo’n rustige dag in het weekend. Mijn kinderen zijn geen uitslapers dus ik heb op zondagochtend alle tijd om te bakken en vervolgens hebben we nog de hele dag om leuke dingen te doen. En wat is

Spinaziequiche met cherrytomaten en gruyère

Heel eerlijk, voor een quiche gebruik ik heel vaak kant- en klaar quichedeeg. Ik neem er vaak niet de tijd voor (of heb gewoon de tijd niet) en wil de quiche dan snel in de oven hebben staan zodat ik mijn handen vrij heb om iets anders te doen. Vandaag

Ham & kaas ontbijtrolletjes

Zin in een feestelijk ontbijt? Maak dan eens deze ham & kaas ontbijtrolletjes! ze zijn ontzettend makkelijk om te maken. En als je voor de ontbijtrolletjes de lekkerste Serranoham en jonge boerenkaas gebruikt, wordt de smaak er alleen maar nog beter op. Je kunt ze eventueel al een dag eerder

Geroosterde hele bloemkool met linzensalade

Bloemkool leent zich uitstekend om langzaam te garen in de oven en krijgt daardoor een heerlijke smaak. Voor deze geroosterde hele bloemkool gebruikte ik diverse specerijen zoals kardemom, paprika en piment met olie en tomatenpuree. En daarna deed de oven de rest van het werk. Voor de linzensalade stoofde ik

Heerlijke visborrelplank met makkelijke vishapjes

Jullie weten inmiddels wel dat ik dol ben op heerlijke hapjes voor bij de borrel. Ik kan echt helemaal losgaan met uitgebreide borrelplanken, maar wil daarvoor niet uren in de keuken staan. Daarnaast wil ik mijn gasten verrassen! Vandaag ga ik dat doen met een heerlijke visborrelplank. Borrelen met vis

Bloemkoolsoep met knoflook en kikkererwten

Vroeger was ik meer van de heldere soepen. Denk aan heldere kippen– of groentesoep bijvoorbeeld. Maar mijn smaak in soepen is in de loop der jaren veranderd. Steeds vaker word ik intens gelukkig van een romige, wat meer stevige soep waar je subtiel verschillende smaken in kunt ontdekken. Zo hou

Dutch baby met gekarameliseerde peer

Dit is weer zo’n heerlijk recept dat heel makkelijk is, maar een verbluffend resultaat geeft! Je eet je vingers erbij op! Maar voordat we aan de slag gaan, wat is nou eigenlijk een Dutch baby? Ik moet bekennen dat ik er tot voor kort ook nog nooit van had gehoord

Salade met grote garnalen en geroosterde mais

Mais en boter gaan verschrikkelijk goed samen. Normaal kook ik de maiskolven tot ze helemaal zacht zijn (met een beetje zout én boter) en daarna gaat er een lekkere laag gezouten boter overheen voordat ik mijn tanden erin zet. Onlangs had ik wat kruidenboter over en besloot om mijn maiskolven

Frittata met doperwten en rucola

Voor het verwerken van kliekjes groenten of aardappels maak ik regelmatig een frittata. Door deze op te bakken en te combineren met ei heb je heel snel een voedzaam gerecht op tafel staan waar iedereen van kan eten. Kliekjes daarvan zijn trouwens de volgende ook heerlijk als lunch. Deze frittata

Salade met makreel, appel en radijs

Ik keek in mijn contentplanning en zag dat ik vandaag een snijbonenstamppot met kipworst ingepland had staan. Echt een onwijs lekker recept, maar aangezien het buiten bijna 35 graden is, misschien niet een van de meest geschikte recepten. Al was het maar omdat alleen bij het horen van het woord

Salade met peer, serranoham en hazelnootdressing

Wanneer je denkt aan een salade met serrano- of parmaham denk je al snel aan meloen als begeleider. Maar dat kan ook anders! Een salade met peer, serranoham en noten bijvoorbeeld. Vooral door de noten krijgt de smaak meer diepgang. Wij vonden deze salade erg lekker in combinatie met vijgen-dadelazijn

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer