Dutch baby met gekarameliseerde peer

Dit is weer zo’n heerlijk recept dat heel makkelijk is, maar een verbluffend resultaat geeft! Je eet je vingers erbij op! Maar voordat we aan de slag gaan, wat is nou eigenlijk een Dutch baby? Ik moet bekennen dat ik er tot voor kort ook nog nooit van had gehoord

Salade met grote garnalen en geroosterde mais

Mais en boter gaan verschrikkelijk goed samen. Normaal kook ik de maiskolven tot ze helemaal zacht zijn (met een beetje zout én boter) en daarna gaat er een lekkere laag gezouten boter overheen voordat ik mijn tanden erin zet. Onlangs had ik wat kruidenboter over en besloot om mijn maiskolven

Frittata met doperwten en rucola

Voor het verwerken van kliekjes groenten of aardappels maak ik regelmatig een frittata. Door deze op te bakken en te combineren met ei heb je heel snel een voedzaam gerecht op tafel staan waar iedereen van kan eten. Kliekjes daarvan zijn trouwens de volgende ook heerlijk als lunch. Deze frittata

Salade met makreel, appel en radijs

Ik keek in mijn contentplanning en zag dat ik vandaag een snijbonenstamppot met kipworst ingepland had staan. Echt een onwijs lekker recept, maar aangezien het buiten bijna 35 graden is, misschien niet een van de meest geschikte recepten. Al was het maar omdat alleen bij het horen van het woord

Salade met peer, serranoham en hazelnootdressing

Wanneer je denkt aan een salade met serrano- of parmaham denk je al snel aan meloen als begeleider. Maar dat kan ook anders! Een salade met peer, serranoham en noten bijvoorbeeld. Vooral door de noten krijgt de smaak meer diepgang. Wij vonden deze salade erg lekker in combinatie met vijgen-dadelazijn

Caprese pastasalade

Caprese pastasalade

Ik zit in een caprese-fase. Een smaakcombinatie die nooit gaat vervelen en waar je alle kanten mee op kunt. Ik besloot afgelopen week om de tomaten, mozzarella, basilicum en olijfolie te combineren met volkoren fusili en toen was de caprese pastasalade ontstaan. Hartstikke makkelijk om te maken (en voor te

Salade caprese met geroosterde cherrytomaten

Hoe een traditionele salade caprese bereid moet worden, weten jullie vast wel. Met goede buffelmozzarella, smaakvolle tomaten, olijfolie extra vergine en blaadjes verse basilicum kom je al heel dicht in de buurt. Snufje zout en peper erover en ik ben dan een gelukkig mens. Soms ga ik helemaal los en

Quesadilla met avocado, gerookte zalm en rode ui

Wanneer je zin hebt in zowel quesadilla als guacamole (wat bij mij vrijwel dagelijks voorkomt in deze periode, haha) is een quesadilla met avocado, gerookte zalm en rode ui het perfecte antwoord. Het geheime ingrediënt is een eetlepel goede kwaliteit, oude balsamicoazijn wat een enorme smaakboost geeft aan de grove

Capresespiesjes met gehaktballetjes en tomatensaus

Deze capresespiesjes met gehaktballetjes zijn perfect voor de paasbrunch, -borrel of ieder ander feestelijk moment. Nou kennen we allemaal wel de capresepiesjes, maar dit is toch echt de 3.0 versie ervan. En dat komt met name door de waanzinnig lekkere gehaktballetjes met tomatensaus die ik eraan heb toegevoegd. De saus

Melanzane alla parmigiana quiche

Mijn klassieke recept voor melanzane alla parmigiana, maar dan verpakt in een quiche. Waarvoor je het quichedeeg ook nog zelf maakt, wat helemaal niet zo ingewikkeld is namelijk. Met als resultaat een waanzinnige melanzane alla parmigiana quiche waar je iedereen aan tafel heel gelukkig zult maken. Beloofd! Je bent met

Paprikasoep met venkelzaad, basilicum en orzo

Ik kwam tot de ontdekking dat ik vrijwel altijd iets van vlees of vis toevoeg aan mijn soepen, zeker als ik het als volwaardige maaltijd wil eten. Door de Week Zonder Vlees werd ik geïnspireerd om een voedzame soep te bedenken die geen vis of vlees zou bevatten. Het werd

Broodpudding van kerststol met appel en cranberry

Bijna onmogelijk natuurlijk om kerststol over te houden na de kerstdagen. Maar het gebeurt, ook bij ons. Aangezien droge kerststol niet te eten is, heb ik er een lekker kliekjesrecept van gemaakt waar je ook je overgebleven cranberrycompote in kunt verwerken. Een heerlijke combinatie om ‘derde kerstdag’ mee te beginnen.

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca