Deze mini burgers met gegrilde aubergine zijn ondanks het formaat toch een groot feest. En helemaal niet ingewikkeld om te maken, zeker als je de kant-en-klare mouhamara van MezMez gebruikt als topping. Dit is een pittige mazza op basis van tomaten, gebakken uitjes, sambal, granaatappelsiroop en walnoot. Heerlijk van smaak en zonder onnodige toevoegingen, ook super als een dip. Maar je kunt ‘m ook zelf maken, daarvoor heb ik hier op de site een recept staan.
Wat je nodig hebt voor 9 mini burgers
– 1 pak mini ontbijt afbakbroodjes
– 500gr rundergehakt
– 1 kleine ui, gesnipperd
– 1 ei, losgeklopt
– 4el panko of broodkruim
– 1el mosterd
– 1el ketchup
– ½ aubergine, in dunne plakken
– olijfolie
– zout
– peper
– 2 tomaten, in plakken
– 1 bakje MezMez Mouhamara (te koop bij Albert Heijn) of gebruik dit recept om zelf te maken
Wat je gaat doen
In een pak ontbijt afbakbroodjes zitten van die leuke, kleine burgerbroodjes. Bak die af volgens de aanwijzing op de verpakking. De croissants bewaar je voor de volgende ochtend.
Meng het gehakt met de ui, ei, panko, mosterd en ketchup in een kom. Gewoon met je handen. Maak er daarna 9 mini burgers van.
Verhit een grillpan en smeer in met olie. Smeer de plakken aubergine ook in met een laagje. Grill ze vervolgens gaar en bruin in ongeveer 4 minuten per kant. Bestrooi tussentijds met zout. Leg op een bord als ze klaar zijn.
In dezelfde grillpan ga je de burgers bakken. Schenk een klein scheutje olie in de pan en leg de burgers erin. Ongeveer 5-7 minuten per kant hebben ze nodig. Bestrooi met peper en zout als ze in de pan liggen.
Snijd in de tussentijd de broodjes doormidden. Leg de binnenkanten ook nog even kort in de grillpan. Beleg een broodje met een burger, plakje tomaat, 2 halve plakjes aubergine en een flinke lepel van de Mouhamara. Serveer direct.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!