Door mijn kennismaking met Willemijn en haar snelle hammousse raakte ik geïnspireerd voor dit vegetarische borrelrecept. Deze champignonmousse is heel makkelijk om te maken, lekker romig en heerlijk van smaak door de toevoeging van gerookt paprikapoeder en mosterd.
Serveer de champignonmousse met stokbrood, crostini’s of snackcups en je hebt een heerlijk vegetarisch gerechtje voor op de borrelplank. Wij waren er dol op thuis!
Ingrediënten
- 250 gr kastanjechampignons
- bakolijfolie
- zout
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 flinke el roomkaas
- 1 tl grove mosterd
- ½ tl honing
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl grof gehakte bieslook + extra voor garnering
- zwarte peper
- zeezout flakes of fijn zeezout
- serveer erbij: rustiek stokbrood
- of snackcups
Ook nodig
- maatbeker of hoge kom
- staafmixer
Aan de slag!
- Verwijder de steeltjes van de kastanjechampignons en hak ze grof.
- Verhit een koekenpan en schenk er een scheutje bakolijfolie in. Bak de kastanjechampignons op hoog vuur met een snufje zout tot ze vocht gaan loslaten en bruinen. Voeg op het laatst de knoflook toen en bak kort mee. Schep over in een maatbeker en laat iets afkoelen. Houd een paar champignons achter voor de garnering.
- Voeg de roomkaas, mosterd, honing, gerookt paprikapoeder en grof gehakte bieslook toe aan de champignons en pureer het geheel fijn tot een lichtbruine mousse. Proef en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper en zeezout.
- Schep de mousse over in een leuk bakje en garneer met de bewaarde champignons (hak die eventueel wat fijner) en wat fijngehakte bieslook.
- Serveer de champignonmousse met sneetjes stokbrood of snackcups.
Notities
- Met dit recept maak je een borrelplankhapje voor 4 personen.
- Wil je ook een niet-vegetarische mousse serveren? Bekijk dan hier het recept voor hammousse.
- Bereidingstijd: 20 minuten
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious