5 van 1 stem

Chili van geroosterde groenten met bruine bonen

50 minuten
Hoofdgerecht
Vegan

Deze chili van geroosterde groenten met bruine bonen is een ideaal doordeweeks recept dat zowel voedzaam als makkelijk te maken is. De oven doet het grootste deel van het werk voor je, terwijl jij ondertussen even kunt ontspannen. Daar word ik persoonlijk altijd wel blij van ;-). De geroosterde groenten …

Deze chili van geroosterde groenten met bruine bonen is een ideaal doordeweeks recept dat zowel voedzaam als makkelijk te maken is. De oven doet het grootste deel van het werk voor je, terwijl jij ondertussen even kunt ontspannen. Daar word ik persoonlijk altijd wel blij van ;-).

De geroosterde groenten krijgen een heerlijke, volle smaak in de oven en vormen samen met de bonen en mais in tomatensaus een smakelijke stoof. Extra fijn is dat je zelf bepaalt hoe pittig je het maakt, met een snufje chilivlokken meer of minder naar wens. Serveer met volkoren flatbread en een flinke lepel Griekse yoghurt voor een compleet en verwarmend gerecht.

Meer chili recepten? Hier vind je ze allemaal!

Ingrediënten

  • 2 puntpaprika’s, grof gehakt
  • 250 gr wortel, grof gehakt
  • 2 uien, grof gehakt
  • 5 trostomaten, grof gehakt
  • 2 tl komijn
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • zout
  • olijfolie
  • 1 pot (à 720 gr) HAK bruine bonen
  • 200 gr maiskorrels uit blik, pot of pak
  • 1 pakje (à 350 gr) Heinz Tomato Frito
  • 1 citroen
  • zwarte peper
  • 1 stengel lente-ui, in dunne ringetjes
  • handje verse koriander (of platte peterselie), grof gehakt
  • serveer erbij: volkoren flatbread of naan en Griekse yoghurt

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Meng de puntpaprika, wortel, ui en tomaat op het bakblik met de 2 tl komijn, 2 tl gerookt paprikapoeder, ½ tl chilivlokken, royale snuf zout en 2 el olijfolie. Meng met je handen door elkaar en verdeel gelijkmatig. Zet 30 minuten in de oven.
  • Tip: Meer chilivlokken mag natuurlijk altijd. Dus als je van pit houdt, strooi maar door!
  • Schep de groenten daarna over in een stoofpan en voeg de bruine bonen (inclusief vocht uit de pot), mais en tomato frito toe. Roer door elkaar en laat 10 minuten pruttelen. Proef en breng naar wens verder op smaak met citroensap, extra chilivlokken, zwarte peper en/of zout.
  • Garneer de chili met een mengeling van de lente-ui en koriander en serveer er volkoren flatbread, Griekse yoghurt en schijfjes citroen bij.

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 30 minuten + 30 minuten oven

Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze chili van geroosterde groenten! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer