[vc_row][vc_column][vc_column_text]We hebben thuis in het verleden nog weleens geëxperimenteerd met paleo-gerechten. Althans, we deden een poging tot. Het gebeurde namelijk regelmatig dat ik er toch nog iets van aardappels of noedels bij serveerde. En dat is volledig niet paleo. Mijn vaste lezers zullen dit wel van me herkennen, ik ben nou eenmaal niet zo goed in koken ‘met restricties’. Inmiddels eten we helemaal niet meer volgens de paleo-richtlijnen, omdat ik geleerd heb dat goede koolhydraten ook onderdeel moeten zijn van je voedingspatroon. Maar er zijn wel een aantal gerechten blijven hangen die zalig zijn.
Zoals bijvoorbeeld deze Chinese kip met gember en honing uit Het Paleo Kookboek. Het is niet eenvoudig om Chinees eten te bereiden volgens de paleo-richtlijnen, omdat traditionele soja-, oester- en hoisinsauzen niet zijn toegestaan. In dit gerecht geven de gember en koriander heel veel smaak en mis je niets. Alhoewel je wel een klein scheutje sesamolie ‘mag’ toevoegen volgens de auteur. Dat heb ik dan ook natuurlijk gedaan. En voeg er wat mij betreft ook gewoon wat noedels aan toe als je daar zin in hebt, maar nodig is het niet.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”recepten”][vc_column][vc_column_text]
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 2,5 cm gemberwortel
– 2 teentjes knoflook
– 1 stronk paksoi
– 2 rode paprika’s
– 1 bosje koriander
– 5 lente uitjes
– 60 gr cashewnoten
– 3 el olijfolie
– 700 gr kipfilet of kippendijen
– gemalen zwarte peper
– 1 el (rauwe) honing
– 2 el limoensap
– optioneel: zout
– om te serveren: bewaar wat partjes limoen, korianderblaadjes, lente ui en cashewnoten + sesamolie[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”gerelateerde-recepten”][vc_column][vc_column_text][gerelateerde_recepten][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”wtd”][vc_column][vc_column_text]
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 35 minuten
Allereerst het snij- en hakwerk. Schil en rasp de gember en snijd de knoflook in dunne plakjes. Hak de paksoi grof, snijd de paprika in reepjes, hak de koriander fijn en snijd de lente ui in dunne ringetjes. De cashewnoten hak je grof. De kipfilet snijd je in dunne reepjes.
Verhit een wok en bak de gember en knoflook totdat ze net bruin worden. Schep uit de pan en bak vervolgens de kipfiletreepjes rondom bruin aan in 1 eetlepel olijfolie. Strooi hier wat zwarte peper over in de pan.
Schep de gember en knoflook terug in de pan samen met de stukjes paksoi, roerbak dit nog zo’n 4 minuten. Eventueel met een extra eetlepel olijfolie erbij. Daarna gaat de rode paprika, koriander, lente ui, cashewnoten, honing en limoensap erbij. Roerbak dit nog een paar minuten totdat het goudgeel wordt van de honing en heerlijk begint te geuren. De auteur voegt geen zout verder toe, maar ik heb toch nog een klein snufje erover gestrooid.
Serveer de Chinese kip in kommen en garneer met een paar blaadjes koriander, lente ui, cashewnoten en een partje limoen. Als finishing touch nog een drupje sesamolie en serveer gelijk.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”schoolbord”][vc_column][vc_column_text]
Recept: Het Paleo Kookboek, Fotografie: Francesca
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]