Gingerbread Viennetta ijstaart met karamel popcorn

Het sluitstuk van mijn makkelijke kerstdiner voor 2023 is deze Gingerbread Viennetta ijstaart met chocolade en karamel popcorn! Ja, je leest het goed…ik heb een Viennetta ijstaart gemaakt met chocoladelagen ertussen. Maar voordat ik dat deed, bracht ik het vanille-ijs verder op smaak met warme specerijen zoals gember, kaneel en

Chocolade babka met pecannoten

Toen ik het recept van deze chocolade babka met pecannoten in het kookboek Heel Holland Bakt Vegan zag staan, wist ik direct dat ik deze wilde bakken. Babka is een zoet gevlochten brood wat qua structuur een beetje op briochebrood lijkt. Traditioneel maak je deze met veel eieren, boter en

Truffel sneeuwpopjes

Deze schattige truffel sneeuwpopjes zijn gemaakt van witte chocolade, slagroom en kokos en zó klaar. Serveer ze bij de koffie en thee na een etentje. Wedden dat je gasten er een lach van op hun gezicht krijgen? Je kunt deze truffel sneeuwpopjes ook samen met kinderen maken, dat vinden ze

Warme chocolademelk met espresso en pecancrumble

Ik ben dol op warme chocolademelk in dit seizoen. Vooral in combinatie met een shot espresso voor een echte kick! Vandaag heb ik daar een lekker recept van voor jullie. De chocolademelk maak je makkelijk zelf met pure chocolade en daar gaat nog een espresso shot doorheen. Die kun je

Francesca Proeft #6 – Voor chocolademonsters

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Bijna wekelijks verras ik jullie met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week veel inspiratie voor chocolademonsters! Voor de mensen die wel van een stukje (of reep) chocolade houden, er

Chocoladetaart met frambozenmousse

Dit vind ik nou een toptaart! De combinatie van de pure chocolade bodem met daarop een frisse mousse van frambozen en bosbessen is echt heerlijk. En: perfect voor in het seizoen, want fruit in overvloed! Het is ook nog eens een taart die net zo indrukwekkend als makkelijk te maken

Banana cream pie met chocolade en meringue topping

Het is bijna Pasen en ik heb hiervoor een heerlijke feesttaart gemaakt: mijn banana cream pie met chocolade én meringue topping. Voor deze taart kun je uitgebreid de keuken induiken, want alle componenten maak je zelf. Van de knapperige bodem, pure chocoladeganache, romige puddingvulling tot de Italiaanse meringue (waarvoor ik

Chocoladecake met roomkaas frosting en frambozen

Eigenlijk was deze chocoladecake de ontbijttaart voor Zayne’s derde verjaardag. Die heeft ‘ie ook gekregen ’s ochtends en smullen dat hij deed. Wij ook trouwens, en daarom besloot ik het recept verder uit te werken. Zodat jullie ‘m ook kunnen maken. Voor Valentijnsdag bijvoorbeeld, maar ook voor Pasen, Moederdag of

Chocolade banaan pancakes met chocoladesaus

Weten jullie nog dat ik een tijdje terug de appeltaart van mijn moeder bakte, maar dan zonder toegevoegde suiker? Ik gebruikte daarvoor natuurlijke zoetstoffen met vrijwel geen calorieën en een volle smaak. En, voor mij heel belangrijk, zonder de bittere nasmaak van stevia, een van de redenen waarom ik dit

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer