Een tijdje geleden kreeg ik bezoek en ik wilde nog ‘even snel’ een taartje bakken voor bij de koffie. Bij het inspecteren van mijn koelkast vond ik nog ricotta en een verdwaalde citroen. Nog geen uur later stond deze smeuïge ricottataart met citroen gebakken en al op tafel. Het was een groot succes en dan krijgen jullie natuurlijk het recept van me.
Wat je nodig hebt
-
- 180 gr boter, kamertemperatuur
- 120 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 125 gr ricotta
- rasp van 1 citroen
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 180 gr amandelmeel
- om te serveren: poedersuiker
Wat je gaat doen
Bereiding: 10 minuten / Oven: 30 minuten
-
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de boter romig met de suiker en vanillesuiker. Gebruik hier een (hand)mixer voor.
- Klop nu een voor een de eieren erdoor. Roer eerst de ricotta los en klop daarna samen met de citroenrasp door het mengsel.
- Roer het bakpoeder, zout en amandelmeel door elkaar en meng daarna door de natte ingrediënten.
- Vet een taartvorm in en schep het beslag in de vorm.
- Bak de taart 30 minuten in de oven totdat de kern net gaar is, haal uit de oven en laat afkoelen.
- Bestrooi de ricottataart met poedersuiker voordat je gaat serveren.
Recept & fotografie: Francesca