Ik hou van toetjes die snel klaar zijn en waanzinnig smaken. Geen schuimpjes, torentjes en gelletjes in mijn keuken, ik heb er het geduld niet voor. Liever maak ik een grote bak citroenpudding, schalen chocolademousse of een makkelijke tiramisu. In de categorie ‘makkelijk en waanzinnig’ valt deze clafoutis met gemarineerde abrikozen. Sterker nog: deze is zo de top 3 ingevlogen. Er staat al een grote clafoutis met druiven op de blog, maar daar kun je natuurlijk ook kleine versies van maken. Die je volledig kunt voorbereiden en op het laatste moment alleen nog in de oven schuift.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 12 gedroogde abrikozen
– 100ml Licor 43
– 60gr amandelmeel
– 1el maizena
– 100gr suiker
– 2 eieren
– 1 eidooier
– 30gr boter, gesmolten
– 1tl vanille extract
– 2el slagroom
– bruine basterdsuiker
– poedersuiker om te serveren
Wat je gaat doen
Wachttijd: 60 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten
Meng de abrikozen met de Licor 43 in een bakje en zorg dat ze helemaal onder staan. Sluit het bakje af en laat minstens een uur, maar liever langer marineren.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
De amandelmeel, maizena, suiker, eieren, eidooier, gesmolten boter, vanille extract en slagroom klop je tot een glad beslag in een mengkom. Schenk dit mengsel in 4 ondiepe kleine ovenschaaltjes. Strooi wat bruine basterdsuiker op een bord en doop daar de gemarineerde abrikozen met 1 zijde in. Leg daarna 3 abrikozen in het beslag per bakje, met de gesuikerde kant naar boven. Zet de bakjes in de oven en bak ze in 30 minuten gaar (doe de satéprikker test om te kijken of ze gaar zijn).
Bestuif de bakjes met poedersuiker en serveer direct. Smaakt nog lekkerder met een bolletje vanille ijs ernaast.